Apple, ChatGPT benzeri yapay zeka üzerinde çalışıyor

123 4

ChatGPT-4 tanıtıldı. Yapay zeka aracının yeni sürümü yetenekleriyle kendine hayran bıraktı. Bu gelişmeyle birlikte artık teknoloji dünyasındaki yapay zeka rekabeti bambaşka bir boyuta taşınmış durumda. Birçok isim gelecekte yapay zekayla ilgili neler yapacağını, planlarını açıkladı. Apple ise bu konuda tam bir kapalı kutu. Ancak son gelişmelere göre Apple, dil modelleri ve yapay zeka teknolojisine karşı hiç de boş değil. Çalışmalara çoktan başlamış. Gelecekte Siri’nin yerini Apple’ın geliştirdiği başka bir araç alabilir. Lafı daha fazla dolandırmadan neler olduğuna daha yakından bakalım…

New York Times’ın aktardıklarına göre teknoloji devi, geçen ay düzenlediği yıllık yapay zeka zirvesinde, çalışanlara dil modelleri ve diğer yapay zeka araçları hakkında bilgi vermiş. Siri’den sorumlu ekip dahil olmak üzere, Apple mühendisleri şirketin dil modelini yani ChatGPT tarzı araçları test ediyormuş. Kaynak bu testlerin neredeyse her hafta gerçekleştiğini de ifade ediyor.

Siri, Alexa ve diğer sesli asistanların dönemi önümüzdeki bir iki sene içinde son bulacak görünüyor. ChatGPT ve benzeri araçlar, şimdiden sesli asistanları piyasadan silip süpürdü. Siri üzerinde çalışan ve 2014 yılında Siri’nin geliştirilmesinden sorumlu olan Apple’ın eski mühendisi John Burkey, New York Times’a da ilginç açıklamalar yaptı. Burkey, “Siri hantal bir kod üzerine geliştirildi. Hantal yapı işleri zorlaştırıyordu. Temel özellikleri güncellemek haftalar alıyor. Siri’nin veritabanına bir kelime eklemek isterseniz, büyük bir yığının içine giriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

apple

Siri’ye yeni kelimeler eklemek gibi basit güncellemeler, tüm veri tabanının yeniden oluşturulmasına neden oluyor. Bu süreç 6 haftaya kadar uzayabiliyor. Yeni arama araçları gibi daha karmaşık özelliklerin eklenmesi ise 1 yıl kadar sürebiliyor. John Burkey’e göre Siri’nin ChatGPT gibi yaratıcı bir asistan olmasının herhangi bir yolu yok.

Apple’a yakın isimsiz bir kaynak, şirketin uzun zamandır yapay zeka aracı üstünde çalıştığını belirtti. Kaynağa göre teknoloji devi dil modelini gelecek sene tanıtabilir.

Yeni Alien filmi geliyor!