Yeni Alien filmi geliyor!

123 34

2017’de vizyona giren Alien: Covenant’tan sonra yeni bir Alien filminin gelmesi bekleniyordu. Aslında David Giler ve Ridley Scott’ın ilk film öncesini anlatan isimsiz projesi var. Fakat bu projeyle ilgili herhangi bir şey belli değil. Diğer yandan Alien: Romulus isimli başka bir filmin planlandığı söyleniyordu ki, kulislerden gelen havadislere göre Romulus’un çekimleri başlamış.

Serinin 7. filmi olacak Romulus’un çekimlerine Macaristan’da başlandı. Yapımda Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn gibi genç oyuncular yer alıyor. Fede Alvarez’in yönetmen koltuğunda oturduğu Romulus’un konusu gizli tutuluyor. Fakat daha önce çıkan birkaç haberde, uzak bir gezegende bir grup genç insanın Xenomorph’a karşı hayatta kalma mücadelesinin işleneceği söylenmişti.

Don’t Breathe ve Evil Dead gibi filmlerin yeniden yapımlarıyla Fede Alvarez’in, Ridley Scott, James Cameron gibi isimlerin izinden gideceği belirtiliyor. Bu durum da Romulus’un klasik Alien senaryosuna sahip olacağını gösteriyor. Şunu da belirtelim, Romulus, Alien öncesini anlatan üçlemeye dahil olan bir film değil. Tamamen tek başına farklı bir proje.

Alien

20th Century’nin seriyi yeniden canlandırma girişimi, Ridley Scott’ın yönettiği Prometheus filmiyle başladı. Orijinal filmin öncesindeki olayları anlatan Prometheus, birçok açıdan sert eleştirilerin hedefi oldu. Diğer yandan bazı eleştirmenler, filmin seriye yeni bir soluk getirdiğini ve devam yapımlarının konuyu daha da derinleştirerek başarılı işler çıkartabileceğini söyledi. 2017’de vizyona giren Alien: Covenant’ta da işler istenildiği gibi gitmedi. Covenant, Prometheus’la birlikte serinin değişen çizgisini yeniden toparlama girişimi oldu. Ancak eleştirildi ve düşük puanlar aldı. İddia edilenlere göre Ridley Scott, Prometheus’un konusunu devam ettirmek istemiş. Fakat buna onay çıkmamış ve böylece senaryo daha farklı hale getirilip, Covenant’ın hikayesi yazılmış.

OpenAI tarafından sunulan yeni GPT-4 üstün becerilere sahip