Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Apple artık kurumsal çalışanların “çoğu yerde” maske takmasını zorunlu kılmayacak. Şirket yayınladığı yeni e-postada bu kapsamda kararlarını duyurdu. İşte detaylar.

Apple uzun süredir çalışanlarına maske takma zorunluluğu getirmişti. Koronavirüs geldiğinden beri çoğu şirket çalışanlarına maske taktırıyordu. Ancak aşıların ve önlemlerin  artması ile bu durum hafiflemeye başladı. Şirket yayınladığı e-postada “Mevcut protokollerimizde bir güncellemeyi paylaşmak için yazıyoruz” ifadelerini kullandı. “Mevcut koşullar ışığında, çoğu yerde artık yüz maskesi takmak gerekmeyecek.”

Şirket, çalışanların elbette isterlerse maske takmaya devam edebileceklerini söylemeye devam ediyor. “Herkesin kişisel koşullarının farklı olduğunun farkındayız. Kendinizi daha rahat hissediyorsanız yüz maskesi takmaya devam etmekten çekinmeyin. Ayrıca lütfen her bireyin maske takıp takmama kararına saygı gösterin.” ifadeleri kullanıldı.

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

CDC’ye göre Apple, ABD’deki yeni günlük vaka sayısının şu anda 114.000‘in üzerinde olmasına rağmen maske görevini kaldırıyor. Apple’ın Cupertino’daki genel merkezi kısa süre önce maske takma koşulunu geri getirmişti. Fakat şimdi kısıtlamalar hafifletiliyor gibi görünüyor. Uzaktan çalışma kurallarında da bazı değişimler söz konusu. Bu yılın başlarında Apple, Mayıs ayına kadar çalışanların haftada en az üç gün ofiste çalışmasını gerektireceğini söyledi. Ancak daha sonra bu tutumu yumuşattı ve personelin rahat olmadıkları takdirde evde kalmaya devam edebileceğini söyledi. Koronavirüs önlemlerinin yavaşlatılması şirkete ne gibi bir sonuca mal olarak göreceğiz.

Microsoft, Activision Blizzard’u alabilmek için değersizleştiriyor