iPhone 14 Pro’nun OLED ekranı de iPhone 14’ten üstün olacak

iphone 15

Yeni nesil OLED ekranlardan kullanacak olan iPhone 14 Pro’nun ekranıyla da standart iPhone 14’ten daha üstün olacağı ortaya çıktı.

Amerikalı teknoloji devi Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da eylül ayında yeni iPhone modellerini piyasaya sürecek. Şu ana kadar gelen bilgiler sayesinde bu yıl dört farklı iPhone’un çıkacağı büyük ölçüde kesinleşmiş durumda. Standart iPhone 14’ün yanı sıra iPhone 14 Pro, 14 Max ve 14 Pro Max de satışa sunulacak.

Apple’ın telefonlarının Pro versiyonlarını satışa sunması alışık olduğumuz bir durum. Ancak görünen o ki bu yılki iPhone’da standart model ile Pro modeli arasındaki farklar epey fazla alacak. Son gelen haberlere göre bu farklardan biri de ekran konusunda olacak.

iPhone 14 Pro Max

Hatırlarsanız birkaç gün önce gelen haberlerde, hem iPhone 14’ün hem de iPhone 14 Pro’nun bugün piyasadaki telefonlarda benzerini görmediğimiz, yeni nesil OLED ekranlara sahip olacağı iddia edilmişti. Hatta her ne kadar Samsung tarafından üretiliyor olsalar da, bu ekranların Galaxy S22’dekilerden bile iyi OLED ekranları olacağı söylenmişti. Ancak bugün gelen yeni detaylara bakılırsa bu durum sadece Pro modeli için geçerli olacak. iPhone 14, Galaxy S22’de de benzerini gördüğümüz OLED ekranlardan kullanacak. Yeni nesil OLED ekranlar ise iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max’te karşımıza çıkacak.

Hem iPhone 14’ün 6.1 inçlik OLED ekranı, hem de iPhone 14 Max’in 6.7 inçlik OLED ekranı, düşük ısılı polikristalin silikon (LPTS) ince-film transistör OLED’ler olacak. Bunlar statik 60Hz yenileme hızında çalışan ekranlar. Pro modellerinde ise polikristalin silikon yerine polikristalin oksit (LTPO) OLED ekranlar kullanacak. Bu LTPO ekranlar ProMotion’ı, yani Apple’ın dinamik yenileme hızını destekliyor. Bu dinamik yenileme hızı 10Hz’ye inebildiği gibi 120Hz’ye de çıkabiliyor.

Spotify Türkiye fiyatlarına zam yaptı