Apple yakında maske gereksinimlerini kaldırabilir

Apple yakında maske gereksinimlerini kaldırabilir

Bloomberg’e göre Apple, hem perakende hem de kurumsal ABD çalışanları için maske gereksinimlerini ortadan kaldırmaya başlıyor. İşte detaylar.

Şirket personeline, kapalı alanda maske zorunluluğunun kaldırıldığı bölgelerde aşılı çalışanlar için maskelerin artık isteğe bağlı olduğunu söyledi. Belirli yerlerdeki perakende personeline de bugünden itibaren maskelerin isteğe bağlı olacağı söylendi. Apple, ülke çapında COVID-19 vakaları düştüğü için maske şartlarını hızla kaldırdığını belirtiyor. Yerel yasalara bağlı olarak, maske kurallarını daha fazla bölgede de gevşetmeyi planlıyor. Buna ek olarak, Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, 7 Mart’tan itibaren ABD perakende mağazalarında yüz yüze “Today at Apple” sınıflarını yeniden başlatıyor.

Apple yakında maske gereksinimlerini kaldırabilir

Apple, Kansas, Kuzey Karolina ve Ohio da dahil olmak üzere çeşitli bölgelerdeki Store müşterileri için maske gereksinimlerini şimdiden düşürdü. Çoğu New York lokasyonu, tam olarak aşı oldukları sürece müşterilerin artık maske takmasını da zorunlu tutmuyor. Teknoloji devi daha önce geçen Haziran ayında maske talimatlarını kaldırdı, ancak bu çok uzun sürmedi. Delta varyantı arttıkça kısa bir süre sonra onları maske kuralını geri getirdi ve Omicron varyantının yayılması sırasında da maskeyi zorunlu tuttu.

İşler planlandığı gibi giderse şirket, çalışanların ofise dönmesi için de bir son tarih belirleyebilir. Bunu Haziran 2021’de yapmayı planlıyordu, ancak vakalar arttıkça bir kez daha erteledi. Daha sonra bir Eylül dönüşünden söz edildi, ancak sonunda çalışanların muhtemelen 2022’ye kadar geri dönmeyecekleri duyuruldu.

Apple bir sonraki donanım etkinliğini 8 Mart’ta yapacak