Yapay zekalı koruyucu maske üretildi! Van’dan güzel haber

yapay zekalı koruyucu maske yeni

Birçok kişinin yeni teknoloji ürettiği günümüz dünyasında, yapay zekalı koruyucu maske haberleri geldi. Üstelik bu ürünün yerli olacağı söyleniyor.

Koronavirüs vakalarının çok ciddi seviyelere ulaşması ile birlikte, yapay zekalı koruyucu maske gibi teknolojik ürünler daha fazla talep görmeye başladı. Koruyucu maskelerin az bulunur olması ve insanların daha fazla korunmak istemesi en büyük motivasyonlardan bir tanesi. Van’lı bir şirket bu motivasyonu doğru kullanarak çok önemli bir gelişmeye imza attı. Şirketin hedefi oldukça ileriye dönük.

Yapay zekalı maske detayları

Van Teknokent içinde bulunan teknoloji firması Teklink A.Ş. Ar-Ge biriminin çalışmaları sonucu yapay zeka teknolojisinin maskelerde bile kullanılması için çaba harcanıyor. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre şimdilik sadece 50 tane üretildi. Bunların tamamı test amacı ile kullanılacak ve denemelere açık olacak.

yapay zekalı koruyucu maske

Yaklaşık olarak 2 ay sürecek deneme aşamalarında maske ile ilgili bütün geri bildirimler kayıt altına alınacak. Büyük sorunlar oluşmaması halinde Ağustos ayı içerisinde satışa başlanması planlanıyor. Böylece kullanıcılar çok rahat bir şekilde ürüne ulaşım sağlayabilecek. Gelen bilgilere göre fiyat bakımından herkesin alabileceği düzeyde olacağı söyleniyor.

Whatsapp yeni güncelleme ile geliyor

Teklink A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Çalış, “Dünyada yaşanan pandemiyle birlikte, gerek bilim insanlarının yaptığı açıklamalarıyla ve gerekse konunun uzmanlarının bilimsel verilere dayalı salgından korunma yöntemlerinde, günlük hayatımızda artık kullanımı zorunluluk haline gelen maskelerin COVID-19 salgınından korunmak için tek başına yeterli olmadığını bilmekteyiz. Bizler de Van Teknokent bünyesinde yer alan teknoloji firması olarak bu alanda ihtiyacı görerek, gerek korona salgınında ve buna benzer yüksek riskli acil durumlarda kullanılmak üzere Ar-Ge birimimizce yapay zeka teknolojisi kullanarak geliştirdiğimiz koruyucu akıllı maske ( N95 maske, gözlük, gaz filtresi, ateş ölçer, ortam bakteri tespit edebilen akıllı sensörler, yapay zeka yazılımı ) üretmeyi başardık.” ifadelerine yer vererek konunun ciddiyetini vurguladı. Siz bu tür maskelerin koruyuculuğu hakkında ne düşünüyorsunuz?