Twitter, ofise dönüş tarihini duyurdu

Twitter, ofise dönüş tarihini duyurdu

Twitter CEO’su Parag Agrawal’ın bir tweet’ine göre, Twitter 15 Mart’ta tüm dünyadaki ofislerini açacak. İşte tüm detaylar.

Bazı Twitter çalışanları geçen sonbaharda şirketin San Francisco ve New York City ofislerinde çalışmaya başlarken, çoğu ofis pandeminin başlangıcından bu yana kapalı kaldı. Ancak yüz yüze operasyonlara geri dönen birçok şirketin aksine Twitter, çalışanların geri gelmesini istemiyor. Salgının başlarında Twitter, çalışanlara süresiz olarak evden çalışma seçeneği verdi. CEO Agrawal, büyük bir kesimin ya yüzde 100 uzakta olacağı ya da ofis ve ev arasında geçiş yapacağı bir düzenin zorlukları olacağını belirtti. “2020’de esneklik ve azimle çalışmaya hızla uyum sağladık, ancak neredeyse hepimiz evden çalışıyorduk. Bir ofiste bir uzakta çalışma şekli daha zorlu olacak. Önümüzdeki aylarda pek çok zorluk olacak ve öğrenip uyum sağlamamız gerekecek” ifadeleri kullanıldı.

Twitter, ofise dönüş tarihini duyurdu

Hem Twitter hem de Slack, pandemi sırasında “sonsuza kadar evden çalışma” politikalarını benimsedi. Ancak diğer teknoloji şirketleri bu konuda daha katı davranıyor. Facebook çalışanları kalıcı olarak evden çalışmayı talep etme seçeneğine sahip, ancak bazı roller bu ayrıcalık için uygun değil. Google, tüm çalışanların 4 Nisan’a kadar haftada en az üç gün işe dönmesini zorunlu kılıyor, ancak çalışanlar uzatma talep edebilir veya kalıcı olarak evden çalışmak için başvurabilir. Apple da yeni dönemde maske kullanma zorunluluğunu kaldırmaya karar verdi.

Apple bir sonraki donanım etkinliğini 8 Mart’ta yapacak