Apple MacBook Pro’larda beklenen değişikliği yaptı

macbook pro 1

Apple dün gece gerçekleştirdiği etkinlikte M3 işlemcili yeni MacBook Pro’ları ve iMac’i tanıttı. MacBook’larda şikayet edilen bir nokta değiştirildi. Buna rağmen şirket eleştiri oklarının hedefinde yer aldı.

Apple’ın “Scary Fast” yani korkunç hızlı sloganına sahip etkinliği dün gece 03:00’da gerçekleşti. Söylendiği gibi M3 yongasından güç alan yeni MacBook Pro’lar ve iMac resmen duyuruldu. Yeni MacBook Pro‘ların başlangıç modelinde yani 14 inç’lik modelde 512 GB SSD depolama alanı yer alıyor. Apple eskiden 256 GB depolama birimi kullanıyordu, fakat şirket SSD’de kapasite artırımına gitmiş. Bu beklenen bir değişilikti. Tüketicilerin bu konuda şikayetleri oldu. Ayrıca şirketin yenilik yapması da gerekiyordu.

macbook pro

256 GB’lık MacBook’lar yüksek kapasiteli modellere göre daha yavaş SSD hızına sahip. Bunun nedeni ise 256 GB’lık modelin tek NAND çipi kullanmasından ileri geliyor. 512 GB, 1 ve 2 TB’lık modeller ise birden fazla NAND çiple donatıldığı için depolama alanında daha yüksek hızlar sunuyor. Özetle yeni MacBook Pro’larda temel modelin depolama birimi daha yüksek hız sunacak. Apple eskiden 256 GB’lık modellerde iki adet 128 GB’lık çip kullanıyordu, fakat maliyeti düşürmek için bir tane 256 GB çipe geçiş yapmıştı.

Diğer yandan Apple yeni serinin başlangıç modelinde 8 GB RAM sunmasıyla da topa tutuldu. Sosyal medyada bazı kullanıcılar başlangıç modelinin minimum 12 GB RAM’le gelmesi gerektiğini, 8 GB RAM’in düşük olduğunu belirtti. MacBook Air’ın 8 GB RAM’de kalması normal olabilir görülüyor, ancak üst seviye olan Pro’larda ise Apple’ın 8 GB inadını sürdürmesi eleştiriliyor.

Diablo 4’ün yeni güncellemesinde oyuncuların istediği oldu