Apple M3 işlemcisinin benchmark sonuçları sızdı

Apple, mevcut iPhone 14 sahipleri için yeni hizmetini sundu

Apple’ın yeni nesil işlemcisi M3’ün performansı merak ediliyordu. Tanıtımın üzerinden fazla zaman geçmeden M3 yongasının geekbench puanları belli oldu.

Sızıntıya göre standart M3 işlemcisi tek çekirdekte 3076 puan, çoklu çekirdekte ise 11863 puan almayı başardı. Bu sonuçlar M3’ün performans olarak M1 Max ve M2 Pro’la neredeyse aynı çizgide olduğunu gösteriyor. M1 Max’in çoklu çekirdek puanı 12185, M2 Pro’nun da 12136. Apple tanıtımda M3 serisini ve yeni MacBook Pro’ları özellikle M1 ve Intel işlemcili Mac’lerle karşılaştırmıştı. Intel işlemcili Mac’lerin performans olarak oldukça geride olduğundan bahsetmişti. Sektör uzmanları Apple’ın M3 ve yeni MacBook’ların satış stratejisini M1 ve Intel tabanlı MacBook sahipleri, hiç MacBook almamış tüketiciler üzerine yaptığını belirtiyor. Uzmanlara göre düşüşte olan Mac satışları yeni stratejiyle birlikte daha toparlanabilir.

m3

Yeni MacBook Pro‘ların başlangıç modelinde yani 14 inç’lik modelde artık 512 GB SSD depolama alanı yer alıyor. Apple eskiden 256 GB depolama birimi kullanıyordu, fakat şirket SSD’de kapasite artırımına gitmiş. Bu beklenen bir değişilikti. Tüketicilerin bu konuda şikayetleri oldu. Ayrıca şirketin yenilik yapması da gerekiyordu.

256 GB’lık MacBook’lar yüksek kapasiteli modellere göre daha yavaş SSD hızına sahip. Bunun nedeni ise 256 GB’lık modelin tek NAND çipi kullanmasından ileri geliyor. 512 GB, 1 ve 2 TB’lık modeller ise birden fazla NAND çiple donatıldığı için depolama alanında daha yüksek hızlar sunuyor. Özetle yeni MacBook Pro’larda temel modelin depolama birimi daha yüksek hız sunacak. Apple eskiden 256 GB’lık modellerde iki adet 128 GB’lık çip kullanıyordu, fakat maliyeti düşürmek için bir tane 256 GB çipe geçiş yapmıştı.

Marvel orijinal Avengers’ı geri getirebilir