Apple, iPhone 15’in aşırı ısınma sorununa yönelik iOS 17 düzeltmesini yayınladı

Apple, iPhone 15'in aşırı ısınma sorununa yönelik iOS 17 düzeltmesini yayınladı

Bir iPhone 15 kullanıyorsanız, iOS’un en son sürümüne hızlı bir şekilde güncelleme yapmak muhtemelen iyi bir fikir olabilir. Apple, son iPhone serisini rahatsız eden aşırı ısınma sorunlarına yönelik bir düzeltme yayınladı. İşte tüm detaylar.

Apple geçtiğimiz günlerde iPhone 15 serisini piyasaya sürdü ancak seri bazı sorunlarla birlikte geldi, bu sorunlardan birisi de aşırı ısınma olarak karşımıza çıkıyor. Ancak şimdi yayınlanan güncelleme ile bu sorunun önüne geçilecek. Şirket, iOS 17.0.3’ün “önemli hata düzeltmeleri, güvenlik güncellemeleri sağladığını ve iPhone’un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilecek bir sorunu giderdiğini” söylüyor. Ayrıca bir iPadOS 17 güncellemesi de mevcut. Apple aşırı ısınma sorununu kısmen iOS 17’deki bir hatadan sorumlu tuttu. Ayrıca “üçüncü taraf uygulamalarda, sistemin aşırı yüklenmesine neden olan bazı yeni güncellemeler” bulunduğunu da belirtti. Şirket, sorunu çözmek için bu uygulamaların (Uber, Instagram ve Asphalt 9 dahil) geliştiricileriyle birlikte çalışıyor.

Apple, iPhone 15'in aşırı ısınma sorununa yönelik iOS 17 düzeltmesini yayınladı

iPhone’unuz, şarj olurken kesinti sırasında iOS’un en son sürümüne otomatik olarak güncelleme yapacak şekilde yapılandırılmış olabilir. Ayrıca iPhone’unuzda Ayarlar > Genel > Hakkında > Yazılım Güncelleme bölümüne giderek cihazınızı manuel olarak da güncelleyebilirsiniz. iOS 17.0.3 kullanımınıza sunulduysa (Apple güncellemeleri kademeli olarak yayınlıyor), güncellemeyi hemen yükleyebilecek ve iPhone’unuzun fazla ısınmasını önleyeceksiniz. Şirket yeni serisi ile hayal kırıklığı mı yaratacak yoksa 14 serisi gibi iyi bir başarı mı elde edilecek bunu da zamanla göreceğiz.

OnePlus Open inceleme videosunda tüm detaylarıyla görüldü