iPhone 15 Pro Max’in kamera lensi durduk yere kırıldı

Apple 2024'ten itibaren RCS desteği sunacak

Bu aralar iPhone 15 Pro ve Pro Max’in aşırı ısınma sorunu sıklıkla konuşuldu. Ayrıca iPhone Pro’larda kasasının çabuk çizilmesi, arka camın kırılması gibi bazı şikayetler de gündeme geldi. Şimdi de bir tüketici hiçbir şey yapmamasına rağman kamera lensinin kendiliğinden kırıldığını belirtti ve Apple’ın tamir için yüksek ücret istediğini söyledi.

Reddit’te bir kullanıcı yeni satın aldığı iPhone 15 Pro Max‘in kamera lensinin durduk yere kırıldığını ileri sürdü. Kullanıcı, “Düşürseydim, üstüne otursaydım, herhangi darbe almış olsaydı bunu bilirdim. Ancak bunlardan hiçbiri olmadı. Telefon cebimdeydi. iPhone’u cebimden çıkardığımda elime cam parçaları geldi. Ters çevirip arkasına bakınca kamera lensinin kırılmış olduğunu gördüm” dedi. Kullanıcı kamera lensinin tamiri için Apple’la bağlantıya geçmiş. Apple yetkilileri tamirin 800 dolar civarında tutacağını söylemiş.

Konu Reddit ve sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bazı tüketiciler Apple’ın yüksek onarım ücreti istediğini, aslında bu fiyatın aşağıya çekilebileceğini belirtti. Bazı kişiler ise söz konusu kullanıcının yalan söylediğini ve kamera lensinin kesinlikle darbe aldığını savunuyor. Bu arada iPhone 15 Pro veya Pro Max alıp herhangi bir sorunla karşılaşmadığını ve telefonların son derece dayanıklı olduğu ifade eden birçok tüketici var.

iphone 15 pro

Apple, yeni iPhone Pro’lardaki ısınma sorununu çözmeye yönelik iOS 17.0.3 güncellemesini yayınladı. Teknoloji devi bu güncellemenin yüklenmesini şiddetle tavsiye ediyor.

Apple analisti Ming-Chi Kuo ısınmanın Apple’ın tasarımda verdiği tavizlerden kaynaklanabileceğini açıklamıştı. Apple bu durumu yalanladı. Şirkete göre ısınmanın birden fazla nedeni var. Bunlardan biri iOS 17’deki hata. Diğer bir sebep Uber, Instagram, Asphalt 9: Legends gibi bazı uygulamalara ait son güncellemelerin sisteme aşırı yüklenmesi. Teknoloji devi uygulama geliştiricileriyle iş birliği yaptığını belirtti. Apple bunlarla birlikte telefonun yeni kurulması veya geri yüklenmesinden sonraki birkaç gün boyunca ısınabildiğini, titanyum çerçevenin ise ısınmayla ilgili herhangi bir soruna neden olmadığını vurguladı.

Çin uzay istasyonunu iki kat büyütüyor