Isınma problemini çözen iOS 17.0.3 güncellemesi çıktı

Apple, iPhone 15'in aşırı ısınma sorununa yönelik iOS 17 düzeltmesini yayınladı

Apple merakla beklenen iOS 17.0.3 güncellemesini sonunda yayınladı. Yeni yazılım paketi iPhone 15 Pro’larda aşırı ısınmaya sebep olan hatayı düzeltiyor.

Son günlerde iPhone 15 Pro ve Pro Max’in aşırı ısınması hakkında şikayetler konuşuldu. Bazı kullanıcılar iPhone 15 Pro’ların şarjda ve oyun oynarken çok ısındığını, hatta cihazların ele alınmayacak kadar sıcak hale geldiğini dile getirdi. Apple kısa süre önce ısınma sorununu kabul etti ve iOS 17’deki bir hatanın bu problemin sebeplerinden biri olduğunu açıkladı. Teknoloji devi hatayı düzelten güncellemenin yolda olduğunu söylemişti ki, vakit kaybetmeden iOS 17.0.3’ü yayınladı. Zaten güncellemenin bu hafta içinde ya da gelecek hafta çıkması bekleniyordu. Bu arada iPadOS 17.0.3 güncellemesi de çıktı.

iphone 15 pro

Apple analisti Ming-Chi Kuo ısınmanın Apple’ın tasarımda verdiği tavizlerden kaynaklanabileceğini açıklamıştı. Apple bu durumu yalanladı. Şirkete göre ısınmanın birden fazla nedeni var. Bunlardan biri iOS 17’deki hata. Diğer bir sebep Uber, Instagram, Asphalt 9: Legends gibi bazı uygulamalara ait son güncellemelerin sisteme aşırı yüklenmesi. Teknoloji devi uygulama geliştiricileriyle iş birliği yaptığını belirtti. Apple bunlarla birlikte telefonun yeni kurulması veya geri yüklenmesinden sonraki birkaç gün boyunca ısınabildiğini, titanyum çerçevenin ise ısınmayla ilgili herhangi bir soruna neden olmadığını vurguladı.

Kısa süre önce Revegnus (Tech_Reve) nickli Twitter kullanıcısı Apple’ın açıklamalarıyla ters düşen iddia ortaya attı. Bir endüstri çalışanına dayandırılan iddiaya göre ısınmanın nedeni DRAM. Kaynak, “Kullanılan DRAM geliştirilmiş özelliklere sahip. Veri işleme hızında eşleştirme sağlamak güç tüketimini artırdı. Bu durum da ısınmaya neden olmuş görünüyor” yorumunda bulundu. Kaynak bununla birlikte problemin bir ya da iki ayda çözülebileceğini belirtti ve diğer olasılıkları ise kabul etmedi. Revegnus kaynağının Apple’ın yarı iletken operasyonları hakkında bilgisi olduğunu söylüyor. Tüm iPhone 15 Pro kullanıcıları aşırı ısınma problemiyle karşılaşmadı. Ancak sorundan kaç kişinin etkilendiği belli değil.

OnePlus Open inceleme videosunda tüm detaylarıyla görüldü