Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün çıkmasına yıllar var

apple glasses

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü dışında Apple Glasses olarak da adlandırılan AR gözlüğü (Artırılmış gerçeklik/Augmented Reality) projesi de vardı. Yeni yayınlanan bir rapora göre Apple, AR gözlüğünü çıkarmak istese bile bunun için birkaç senesi var.

Apple hakkındaki haberlerle karşımıza çıkan gazeteci Mark Gurman yine ilginç bir rapor paylaştı. Gurman, Apple AR gözlüğünün piyasaya çıkması için en az 4 yıla ihtiyacı olduğunu belirtti. Ünlü gazeteciye göre Apple karma gerçek gözlüğünün geliştirilmesinde bazı zorluklarla karşılaştı. Şirket artırılmış gerçeklik gözlüğünde de benzer sorunlarla boğuştu. Bazılarını ise çözmediği için AR gözlüğünü arka plana attı.

Raporda başka detaylar da bulunuyor. Apple mühendislerinin AR gözlüğün çok ısınmasını engellemek için bir iPhone’un tam performansına ve güç tüketiminin ise 10’da birine ihtiyacı olduğunu ortaya çıkarmış. Fakat Apple Glasses, şirketin uzun vadeli planlarına ters düşmüş. Apple, AR, VR tarzı teknolojilerde kullanılacak gözlükler gibi deneysel cihazların geliştirmesi için Dolby’den Mike Rockwell’ı işe almıştı. Rockwell, Apple Glasses’a müdahale etti, fakat tam olarak işe yaramadı. Görünüşe göre AR gözlük üzerinde çalışmalar sınırlı kaynakla devam ediyor.

apple glasses

Apple Glasses, en azından birkaç sene daha şirketin gündeminde yer almayacak görünüyor. Belki ileride geliştirilmiş model farklı bir etki yaratabilir. Şu anda Apple’ın odak noktası karma gerçeklik gözlüğü (Diğer adıyla da AR/VR gözlüğü). Geçtiğimiz günlerde karmak gerçeklik gözlüğünün işletim sistemi xrOS için Yeni Zelanda’da marka başvurusu yapıldığı tespit edildi. WWDC 2023’ten önce başvurunun yapılması, dedikoduların sıklaşması, Apple’a yakın kaynaklardan gelen raporlar karma gerçeklik gözlüğünün tanıtılacağını işaret ediyor. Tüm soruların yanıtlarını ise 5 Haziran’da başlayacak olan WWDC 2023 etkinliğinde öğreneceğiz.

Google uzun zamandır kullanılmayan hesapları silecek