Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü 2 saatlik kullanım sunacak

123 54

Bloomberg’ten Mark Gurman, Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü hakkında yeni detaylar paylaştı. Gurman, gözlüğün dahili değil harici pille çalışacağını söyledi. Pil için ayrı bir bağlantı noktasına sahip olduğunu belirtti. Detaylara birlikte bakalım.

Satışta olan artırılmış veya sanal gerçeklik gözlüklerinin çoğunda dahili pil var. Ancak Mark Gurman’ın paylaştığı rapora göre Apple‘ın karma gerçeklik gözlüğü, bele takılan harici pille çalışacak. Bu sayede gözlüğün daha hafif olacağı ve rahat kullanılacağı belirtiliyor.

Raporda, harici pile bağlanan şarj kablosunun manyetik uca sahip olduğu ve bu ucun saat yönünde döndürüp, kilitlendiği vurgulanıyor. Bu sayede kablonun çıkması engellenecek. Karma gerçeklik gözlüğünün pili, iPhone boyutunda ancak daha kalın olacak. Gözlüğün pili, MacBook Pro’dan bildiğimiz adaptörle şarj olabilecek.

apple

Gurman’ın açıklamalarına göre pil, gözlüğe 2 saatlik güç sağlıyor. Eğer başka bir pil varsa, değiştirerek daha fazla kullanım sağlanabilir. Ancak Apple’ın gözlüğün yanında ekstra bir pil vermesi beklenmiyor. Büyük ihtimalle ekstra pilleri ayrıca satışa sunar.

Karma gerçek gözlüğünün adı Reality One veya Reality Pro olacak. Söylentilerde bu iki isim geçiyor. Gözlüğün 5 – 9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan WWDC 2023’te tanıtılması bekleniyor. Gözlükle birlikte xrOS isimli işletim sistemi de duyurulacak, hatta geliştirici kiti de kullanıma açılacak. WWDC 2023’te iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17 işletim sistemleri tanıtılacak. Yeni MacBook Air’ın da etkinlikte görücüye çıkması bekleniyor.

Apple CarPlay artık daha fazla araçta kullanılıyor