Google uzun zamandır kullanılmayan hesapları silecek

123 38

Teknoloji devi yaptığı açıklamada en az 2 yıldır kullanılmayan Google hesaplarını sileceğini duyurdu. Bununla birlikte uzun süredir kullanılmayan eski hesapların birçoğunun iki faktörlü kimlik doğrulama olmaması, basit şifreler gibi nedenlerden dolayı kolayca ele geçirilebileceğini de söyledi.

Google hesaplarıyla ilgili kullanıcı politikası değişti. Bundan sonra bir hesap en az 2 yıl boyunca kullanılmamışsa veya giriş yapılmadıysa, içeriğiyle birlikte silinecek. Bahsedilen içeriklere Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar, YouTube, Photos’un dahil olduğunu not edelim. Bu yeni gelişme kurumlar, işletmeler için açılan hesaplardan daha çok kişisel hesapları ilgilendiriyor.

2023 Aralık’tan itibaren aktif olmayan hesaplar silinmeye başlanacak. Arama devi silme işleminden önce kullanıcıları birçok kez uyaracağını da söyledi. Ufak bir bilgi daha verelim, Google, 2020’de de kullanılmayan hesapların kalacağını ancak içeriklerini sileceğini söylemişti.

google

Arama devinin asıl odak noktası ise yapay zeka. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Google I/O etkinliğinde PaLM 2 açıklandı. Yapay zeka aracı Bard, Türkiye ve birçok ülkede kullanıma sunuldu. Google, PaLM 2’nin bir hayli yetenekli dil modeli olduğunu vurguluyor. Teknoloji devinin açıklamasına göre PaLM 2, matematik ve mantıkta çok iyi. Artık kod yazma ve debug için de gelişmiş destek sunuyor.

Yeni dil modeli, aralarında JavaScript ve Python gibi popüler dillerin de olduğu 20 programlama dili üzerine eğitilmiş. Google’ın kodlama ve debug için Codey adında başka bir özel modeli var. Bu model de kod yazmaya yardımcı olmak üzere kullanıma sunuldu. Mountain View merkezli şirket yeni modelin 100’den fazla dil içeren külliyatla eğitildiğini ve bu sayede önceki dil modellerine göre daha ince ifadelere sahip olduğunu da söyledi.

Yapay zekayla ilgili yeni gelişmeler oluyor. Birkaç gün önce OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, ABD senatosunun alt komitesine ifade verdi ve yapay zekanın tehlikeli olabileceğini söyledi. Altman, “Bu teknoloji ters giderse, her şey ters gidebilir” dedi.

Tesla Samsung ortaklığı için ilk adımlar atılıyor!