Netflix reklamlı paket 5 milyon aboneye ulaştı

Netflix

Kasım ayında kullanıma sunulan Netflix reklamlı paket, her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Reklamlı paket abonelerinin sayısı 5 milyonu geçti.

Disney+, Apple TV+, HBO Max gibi güçlü rakiplerin pazara girmesinin ardından bir zamanlar tartışmasız olan liderliği tehlikeye giren Netflix, zirvedeki yerini korumak için elinden geleni yapıyor. Hem yeni aboneler çekebilmek hem de elindeki aboneleri tutabilmek için farklı stratejiler deneyen şirket, bu denemelerin bir parçası olarak bir reklamlı paket hazırladı ve Netflix reklamlı paket 3 Kasım’da kullanıma sunuldu.

Netflix reklamlı paketin kullanıma sunulmasının ardından gelen ilk bilgiler, bu paketin Netflix’in umduğu kadar fazla ilgi görmediğini gösteriyordu. O dönemde Netflix’e yeni abone olan kullanıcıların en az tercih ettiği paket reklamlı paketti. Ancak aradan geçen sürede Netflix reklamlı pakete olan ilgi kayda değer ölçüde arttı. Mart ayında 1 milyon abone barajını aşan reklamlı paket, aradan geçen iki aylık sürede bu sayısı beşe katladı. Netflix’in reklamlı paketi bugün itibarıyla 5 milyon aboneye ulaşmış durumda.

Netflix reklamlı paket

Bu hafta bir etkinlik düzenleyerek yatırımcıları ve reklam verenlerle bir araya gelen Netflix yönetimi, reklamlı paketin 5 milyon aboneye ulaştığı haberini de bu etkinlikte paylaştı.

Netflix’in toplamda 232.5 milyon aboneye sahip olduğu göz önüne alındığında 5 milyon çok büyük bir rakam olarak görülmeyebilir. Ancak reklamlı paketin abone sayısının büyüme hızı bu paketin ileride çok daha popüler hale gelebileceğini gösteriyor. Bu da şirketin reklam gelirinin önümüzdeki yıllarda çok daha yüksek seviyelere çıkabileceği anlamına geliyor.

Oppo Reno 10’un çıkış tarihi açıklandı