Samsung OLED TV işine geri dönüyor

Samsung OLED TV

Samsung, OLED TV işine geri dönüyor. Şirket, yeni TV’lerinde kullanacağı OLED panelleri üretmesi için LG ile yeni bir anlaşma imzaladı.

Akıllı TV alanında faaliyet gösteren en önemli şirketlerden biri olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir süredir OLED TV üretmiyordu. 2015 yılında bu alandan çekilen şirket, bunun yerine QLED panellere yönelmişti. Hem maliyet hem de kalite bakımından LCD panellere daha yakın olan QLED ekranlara odaklanmayı tercih eden Samsung, bu sebeple OLED alanına yatırımlarına kıstı. Bu süreçte OLED’den daha üstün bir teknoloji olarak görülen microLED teknolojilerine yatırım yapmaya başladı.

Ancak microLED paneller hem şimdilik alternatiflerinden daha maliyetli olduğu hem de büyük ekranlarda kullanıma uygun olduğu için henüz istenen noktaya gelmiş değil. Bu teknolojiyi istediği noktaya getirene kadar bir alternatif arayışına giren Samsung, bu süreçte yeniden OLED TV’lere yönelmeye karar verdi.

LG

Güney Koreli teknoloji devi yeniden kendi OLED panellerini üretmeye başlamayacak. Ancak Güney Kore merkezli bir diğer TV üreticisi olan LG ile işbirliği yapacak. Gelen son bilgiler, Samsung’un yeni OLED TV’lerinde kullanmak üzere LG’den OLED paneller almaya hazırlandığını gösteriyor.

Reuters’in haberine göre Samsung ve LG, OLED panel üretimi için anlaşmaya vardı. LG, 2024 yılında Samsung’a 77 ve 83 inçlik 2 milyon OLED panel teslim edecek. 2025 yılında bu rakam 3 milyona, 2026 yılında ise 4 milyona çıkacak. Bugün OLED televizyon pazarının yüzde 50’sini elinde bulunduran LG, böylece geri kalan yüzde 50’nin de bir numaralı panel üreticisi haline gelecek. Çünkü bu pazarın yüzde 26’sını elinde tutan Sony’nin OLED panellerini de LG üretiyor.

Oppo Reno 10’un çıkış tarihi açıklandı