Elon Musk’un deepfake’i ile kripto dolandırıcılığı!

Elon Musk'un deepfake'i ile kripto dolandırıcılığı!

Elon Musk kripto camiasında en çok bilinen isimlerden ve şimdi kendisinin deepfake’i ile dolandırıcılık başladı. İşte tüm detaylar.

Bugün beş saat süren bir YouTube Canlı yayını, kripto para dolandırıcılığını yaymak için Elon Musk’un deepfake’ini kullandı. O zamandan beri kaldırılan videoda, Musk’un bir Tesla etkinliğinden canlı yayın gibi görünmesi amaçlanan bir klibi yer aldı. X CEO’sunun sesinin yapay zeka tarafından oluşturulan bir versiyonu, izleyicilere bir web sitesini ziyaret etmelerini ve bitcoinlerini, Ethereum’larını yatırmalarını söylüyordu. Dogecoin ile bir çekilişe katılmak gibi fırsatlar da sunuyordu. Döngü halinde oynatılan mesaj, sistemin daha sonra “yatırdığınız kripto para miktarının iki katını otomatik olarak geri göndereceğini” vaat ediyordu.

Elon Musk'un deepfake'i ile kripto dolandırıcılığı!

Bir noktada 30.000’den fazla izleyici akışa çekildi (ancak bu sayıların botlar tarafından şişirilmiş olma olasılığını göz ardı edemeyiz). Yayın YouTube canlı görüntülerde en üstlere taşındı. Tesla gibi davranan hesap @elon.teslastream, Resmi Sanatçı Kanalı doğrulama rozetine sahipti, bu nedenle bir hesap hacklemeyle karşı karşıya olunması mümkün. Engadget’ın Google’a ulaşmasının ardından hem video hem de kanal kaldırıldı.

Elon Musk deepfake dolandırıcılıkları, her durumda Musk’un şirketlerinden biri gibi görünen bir hesap kullanılarak son birkaç ayda artış gösterdi. Bu nedenle kripto para dolandırıcılığı hakkında çok fazla dikkat etmekte fayda var. Özellikle yapay zeka ile her şey daha kolaylaştı.

Uyku Apnesinin Tedavisinde Yeni Bir Seçenek: Kilo Verme İlaçları