Apple Araba 2020’den Önce Çıkmayacak

Apple araba 575

Son günlerde çıkan Apple araba söylentileri otomobil meraklılarını heyecanlandırmış olsa da, bu projenin hayata geçmesi oldukça uzun sürecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasına yön veren firmaların başında gelen Apple‘ın otomobil sektörüne girmeyi planladığı uzun süredir konuşuluyor olsa da, geçtiğimiz hafta boyunca ortaya çıkan yeni bilgiler bu söylentileri oldukça güçlendirdi ve Apple’ın yaklaşık bir yıldır ilk arabası üzerinde çalışmakta olduğunu ortaya çıkardı. Amerikalı teknoloji devi Apple’ın araba üretme ihtimali otomobil meraklılarını fazlasıyla heyecanlandırmış olsa da, bu otomobil meraklılarının uzunca bir süre beklemesi gerekecek gibi görünüyor.

Apple_araba

Otomobil sektörünü yakından tanıyan analistler tarafından paylaşılan yeni bilgiler, ilk arabasını üretmek için sıfırdan başlayan Apple’ın projesini hayata geçirebilmek için yıllarca gerekli teknolojileri geliştirmesi ve yapım aşamasını sürdürmesi gerekecek.

Apple gibi daha önce otomobil sektöründe tecrübesi olmayan bir firmanın sıfırdan araba üretmesinin zorluklarına dikkat çeken Automotive Consulting Group başkanı Dennis Virag, araba üretimi konusunda tecrübeli bir firmanın bile sıfırdan bir araba üretmek için 5 ile 7 yıl arası bir süreye ihtiyaç duyacağını söyledi. Otomobillerin oldukça karmaşık teknolojik makineler olduğuna dikkat çeken Virag, Apple gibi bu alana yeni olan bir firmanın sıfırdan bir araba üretmek için en az 10 yıla ihtiyaç duyacağını iddia etti.

Otomobil sektöründeki genel kanı Apple’ın araba üretiminde oldukça zorlanacağı ve büyük ihtimalle başarısız olacağı yönünde olsa da, Amerikalı teknoloji devinin yıllardır imza attığı hiç bir projede başarısız olmaması göz önüne alındığında firmanın sıfırdan bir araba üretmesi de imkansız görünmüyor. Üstelik firmaya yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere bakılacak olursa, araba projesi için 200’den fazla çalışanı görevlendiren ve önümüzdeki dönemde bu sayıyı arttıracak olan Apple, elektrikli arabasının üretimine 2020 yılında başlamayı amaçlıyor.

Sony Xperia E2303 Hakkında İlk Detaylar