Facebook Araba Üretmeyeceğini Açıkladı

Facebook logo 2

Otomobil sektörüne geçiş yapacakları yönündeki iddiaları yalanlayan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, sosyal medya alanında devam edeceklerini vurguladı.

Son dönemde otomobil sektörüne yönelen Google ve Apple gibi teknoloji devlerinin bu kararlarından da görülebileceği gibi, bugüne kadar yazılım ve online servisler alanında faaliyet gösteren birçok firma bu alanlardan uzaklaşarak otomobil sektörüne kaymaya başlıyorlar. Ancak teknoloji dünyasında yaşanan bu değişime rağmen online servisler alanından uzaklaşmayı düşünmeyen firmalar da mevcut. Geleceğin online servislerde olduğunu düşünen bu firmaların başında Amerikalı sosyal medya devi Facebook geliyor.

facebook-unfollow

Geçtiğimiz günlerde Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress 2015’te sahne alan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, son günlerde çıkan söylentilerin aksine otomobil sektörüne girmeyi düşünmediklerini açıkladı. Hedeflerinin tüm dünyadaki insanları birleştirmek olduğunu vurgulayan Zuckerberg, kullanıcıların hala resimlerini veya videolarını paylaşacak platformlara ilgi duyduğunu ve rakiplerinin aksine bu alanı terk etmeyi düşünmediklerini belirtti.

Facebook şimdilik otomobil sektörüne girme konusunda isteksiz görünse de, sürücüsüz otomobil projesini bir süredir devam ettiren Google ve ilk arabası üzerinde çalıştığı bir süre önce ortaya çıkan Apple’a çok yakında diğer teknoloji devlerinin de katılması bekleniyor.

Sony Xperia Z4 Hakkında Yeni Detaylar