Apple, Tesla’ya rakip oluyor!

apple araba projesi titan

Apple, işe aldığı yarım düzine kadar üst düzey mühendis ile Tesla’ya rakip olmaya hazırlanıyor. Kendi kendini süren arabalar konusundaki gizli projesi için yeni mühendislerle anlaşan Apple’ın araba projesine ait detaylar haberimizde.

apple-araba-projesi-titan

Daha önce Volkswagen’den bir mühendisi işe alan Apple, elektrikli otomobil konusunda son yılların en popüler firması Tesla’dan 7 mühendis daha transfer etti. Geçtiğimiz Şubat ayında Project Titan olarak ortaya çıkan bazı söylentiler, Apple’ın araba üretme projesine dair bazı izler görmüştük. Şimdi ise tamamen teknolojik otomobiller konusunda deneyimli 8 mühendisin Apple bünyesine geçtiğini görüyoruz. Bu transferlerin kaynağı ise LinkedIn. Söz konusu 7 mühendis LinkedIn profillerini güncelledi ve çalıştıkları yeri Apple olarak değiştirdi. Her biri kendi alanında uzman üst düzey mühendisler, Apple’ın içerisinde bir araba tasarlıyor olabilir mi?

Aslında evet olabilir. Hatta bu arabanın %100 elektrikli olacağı yine güçlü iddialar arasında. Ancak bu haberi yapmamıza sebep olan yenilik sadece 7 mühendisin işe başlaması değil. Söz konusu otomobil projesinde yapılacak olan araçlar, kendi kendine gidebilecek. Yani arabalar otomatik olarak ilerleyecek. Sürücüsüz otomobil konusunda Google’ın 2 yıldır aktif testler yaptığı biliniyor. Anlaşılan Apple, Google, Tesla ve Volkswagen gibi dev firmaları karşısına almaya hazırlanıyor. Önümüzdeki yıllarda Apple logolu araçlar Amerika trafiğine çıkacak gibi duruyor.

iPhone 6s bükülecek mi? – Video