Xiaomi araba prototipini çok yakında tanıtacak

Xiaomi araba 2

Elektrikli otomobil alanına 10 milyar dolar yatırım yapacağını açıklayan Xiaomi araba prototipini önümüzdeki ay tanıtacak.

Xiaomi M365 adlı elektrikli scooterıyla elektrikli araç alanına göz kırpan Çinli teknoloji devi Xiaomi, ilk elektrikli otomobili için de çalışmalara başladı. Elektrikli otomobil alanına önümüzdeki on yılda 10 milyar dolarlık dev bir yatırım yapacağını açıklayarak bu alanda oldukça iddialı olduğunu gösteren Xiaomi, ilk elektrikli otomobil prototipini çok yakında tanıtacak.

Xiaomi’nin kurucusu olan Lei Jun’nin Xiaomi arabanın ilk prototipini önümüzdeki ay tanıtması bekleniyor. Prototipi önümüzdeki ay tanıtılacak olan Xiaomi araba, HVST Automobile Design tarafından tasarlandı. HVST Automobile Design, daha önce de WM Motor’un Maven konseptini tasarlamıştı.

Xiaomi araba

Xiaomi arabanın resmi olarak tanıtılmasının ardından bu prototip aracın yol testlerine başlanması bekleniyor. Aynı zamanda Xiaomi’nin de bu tarihten itibaren otomobil sektörüyle ilgili PR çalışmalarını yoğunlaştırması bekleniyor.

Xiaomi elektrikli otomobil prototipini önümüzdeki ay tanıtacak olsa da Çinli teknoloji devinin otomobillerinin seri üretimine başlaması zaman alacak. Yizhuang bölgesinde kurulacak olan Xiaomi Auto fabrikasında üretilecek olan ilk Xiaomi otomobillerin 2024’te seri üretim aşamasına geçmesi bekleniyor.

Özellikle Tesla’nın yakaladığı büyük başarı sayesinde tüm teknoloji devleri için cazip bir pazar haline gelen elektrikli otomobil pazarı önümüzdeki dönemde epey kalabalıklaşacak gibi duruyor. Bildiğiniz gibi Xiaomi gibi Apple da kendi elektrikli otomobili üzerinde çalışıyor.

Oppo Find X5’in yeni bir versiyonu geliyor