Apple Araba Üretmeye mi Hazırlanıyor?

Apple araba 575

Otomobil sektörüne girebileceği bir süredir konuşulan Apple’ın ilk arabası üzerinde çalışmakta olduğu yönündeki söylentiler güçlenmeye başladı.

Başta akıllı telefon pazarı olmak üzere yer aldığı her alanda zirveye oynayan ve teknoloji dünyasına yön veren firmaların başında gelen Amerikalı teknoloji devi Apple, şimdi de otomobil sektörüne girmeye hazırlanıyor. Geliştirdiği CarPlay servisi sayesinde otomobil dünyasıyla bir süredir haşır neşir olan Apple’ın kendi arabalarını üreteceği uzun süredir konuşuluyor olsa da, bu söylentiler son dönemde daha da güçlenmeye başladı.

Apple_araba

Apple‘ın araba üretmeye hazırlandığı yönündeki bu söylentileri derinlemesine araştırmaya karar veren teknoloji yazarı Bryan Chaffin, konuyla ilgili olarak firmaya yakın kaynaklarla görüştü ve bu görüşmeler sonrası firmanın yüzde 80 ihtimalle ilk arabası üzerinde çalışmakta olduğu sonucuna ulaştı.

Elektrikli araba sektörünün önde giden firmaları arasında yer alan Tesla Motors‘tan bazı çalışanların geçtiğimiz aylarda Apple’a katıldığını doğrulayan Chaffin, Amerikalı teknoloji devinin önümüzdeki dönemde Tesla Motors’a sağlam bir rakip olabileceğini vurguladı. Şimdilik iCar adıyla anılan bu projenin gerçeğe dönüşmesi, elektrikli arabalar için de yeni bir dönüm noktası olabilir.

HTC One M9 Galaxy S6’yı Gölgede Bırakabilir