Apple AR gözlüğün çıkışı 2026’ya kalabilir

Apple AR gözlüğü

Ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, bu yılın başında çıkış tarihi süresiz olarak ertelenen Apple AR gözlüğünün çıkışı 2026’ya kalabilir.

Bildiğiniz gibi VR (sanal gerçeklik) ve AR (artırılmış gerçeklik) gözlüklerinin önümüzdeki yıllarda teknoloji dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olması bekleniyor. MetaVerse projeleri istendiği şekilde hayata geçirilemese bile özellikle AR gözlüklerinin hayatımızda önemli bir yere sahip olacağı düşünülüyor. Bu yüzden teknoloji şirketleri de bu alana önemli yatırımlar yapıyor. VR ve AR alanına yatırım yapan bu şirketlerden biri de Amerikalı teknoloji devi Apple. Ancak Apple’ın bu alanda kayda değer ürünler ortaya koyması için en azından birkaç yıl daha beklememiz gerekebilir.

Hatırlarsanız ocak ayında Bloomberg tarafından paylaşılan bir haber, Apple AR gözlüklerinin çıkışının süresiz olarak ertelendiğini ortaya çıkarmıştı. Gelen bu haberle birlikte Apple AR gözlüklerini bu yıl göremeyeceğimizi zaten anlamıştık ama gecikmenin ne boyutta olacağını pek kestirememiştik. Çünkü gelen son bilgilere bakılırsa bu gözlüğün çıkışı 2026’ya bulacak.

Apple AR/VR Başlığı ise Bu Yıl Çıkacak

Apple VR/AR Reality One

Söz konusu Apple olduğunda en güvenilir analistlerden biri olan Ming-Chi Kuo, Apple’ın AR gözlüğünü piyasaya sürmesinin 2026’yı bulacağını düşünüyor. Kuo, geliştirme sürecine geri dönen bu gözlüğün “metalens” olarak adlandırılan yeni bir lens teknolojisi kullanacağını, bu teknoloji üzerinde çalışmalar sürdüğü için de gözlüğün çıkışının en erken 2026’da gerçekleşeceğini söylüyor.

Tabii Apple bu süreçte farklı VR/AR başlıkları çıkarmaya devam edecek. Çıkışı 2026’ya kalan Apple AR gözlüğünü bu yıl çıkacak karma VR/AR başlığı ile karıştırmamak gerek. Kuo’nun sözünü ettiği AR başlığı, sıradan gözlüklere benzeyen, gündelik kullanıma uygun olacak geliştirilen yeni nesil AR gözlüğü. Bir süredir gündemi meşgul eden ve tasarım olarak alışık olduğumuz VR başlıklarına benzeyen Apple VR/AR başlığı, daha önce planlandığı gibi bu yıl kullanıcılarla buluşacak.

Yeni Game of Thrones dizisi resmen duyuruldu