Apple 8 GB RAM’i Savunmaya Devam Ediyor

macbook pro

M3 işlemcili MacBook Pro’nun piyasaya sürülmesiyle birlikte Apple’ın 8 GB RAM’li premium bilgisayarlar satması eleştirilmişti. Şirket 8 GB RAM’den vazgeçmeye niyetli değil görünüyor.

MacBook Pro ailesi Apple‘ın premium dediğimiz üst düzey bilgisayar modellerini oluşturuyor. M3 işlemcili MacBook Pro’ların başlangıç modelleri 8 GB RAM’le satışa çıktı. Şirket 8 GB RAM’den dolayı ağır eleştirilmesine rağmen, Mac’teki 8 GB’ın Windows’lu PC’deki 16 GB RAM’e eş değer olduğunu söylemişti. Cupertino merkezli firma bu konudaki tutumunu tutumunu değiştirmedi.

Mac Pazarlama Müdürü Evan Buyze, IT Home’a verdiği röportajda Mac’lerdeki 8 GB RAM’i savundu. Buyze’ye göre giriş seviyesi Mac’lerdeki 8 GB RAM çoğu kullanıcının bilgisayarda yaptığı rutin işler için yeterli. Buyze internette gezinmeyi, video izlemeyi, müzik dinlemeyi, genel olarak günlük kullanımı örnek olarak gösterdi. Geçtiğimiz sene bir başka Apple yöneticisi de M serisi işlemcilerin Mac’lerdeki RAM’i verimli kullanabildiğini ve bu yüzden 8 GB RAM’in günlük işlerde iyi performans gösterdiğini ifade etmişti.

apple

Aslında Evan Buyze’nin röportajı yakın zamanda piyasaya sürülen M3’lü MacBook Air’a odaklanıyor. Yaptığı açıklamalar Air ailesi için doğru olabilir. Gündelik işler için 8 GB RAM de yeterli olabilir. Fakat premium modeli bilgisayarlar yani MacBook Pro’larda işin rengi değişiyor. Pro’lar üst düzey işler için kullanılıyor. Özellikle de yazılımcılar, video kurgu, fotoğraf düzenleme gibi işlerle uğraşanlar için 8 GB RAM yeterli olmuyor. Apple’ın M4 işlemcili Mac’lerde neler yapacağını sene sonunda birlikte göreceğiz.

Iron Man Oyunundan Yeni Detaylar Geldi