M3 işlemcili Mac mini için beklemek gerekecek

22 13

Hatırlarsanız Mark Gurman, M3 işlemcisinden güç alan Mac mini’nin yakında tanıtılmayacağını söylemişti. Gurman’ın bu açıklamalarını destekleyen dikkat çekici söylenti ortaya çıktı.

Çin’in sosyal medyası Weibo’da ismi bilinmeyen bir kullanıcı yeni Mac mini‘nin Apple’ın zaman çizelgesinde sonlarda olduğunu ileri sürdü. Kaynağa göre M3 işlemcili Mac mini’nin çıkmasına daha var. Kaynak bununla birlikte Apple’ın MacBook Air ve Pro modellerine daha çok ağırlık verdiğini ifade etti. Mark Gurman geçtiğimiz Eylül ayında M3’lü mini modelinin henüz geliştirme aşamasında bile olmadığını ve 2024 sonundan önce çıkmasını beklemediğini belirtmişti. M2 işlemcili mini, M1’li modelden 2 yıl sonra geldi.

M3’lü yeni MacBook Pro’lar 8 GB RAM’den dolayı eleştiriliyor. Birçok tüketici ve sektör uzmanı MacBook Pro serisinde başlangıç olarak 16 GB RAM olması gerektiğini savunuyor. Apple’ın ürün ve pazarlama bölümünden Bob Borchers eleştirilere yanıt verdi.

mac mini

Bob Borchers, Çinli içerik üreticisi Lin YilYi ile röportaj gerçekleştirdi. Borchers, 8 GB belleği verimli kullandıklarını ve birleşik bellek mimarisi olduğunu vurguladı. Borchers açıklamasının devamında şunları söyledi:

“M3’lü MacBook Pro’daki 8 GB RAM’in diğer PC’lerdeki 16 GB RAM’e eş değer olduğunu söyleyebilirim. Dediğim gibi biz belleği daha verimli kullanıyoruz. Tüketicilere ne yapmak istediklerini denemelerini tavsiye ederim. Bence inanılmaz performansla karşılaşacaklar. İnsanların teknik özelliklerin ötesine bakmalarını, ürettiğimiz sistemleri gerçekten kullanmış güvenilir kişileri dinlemelerini gerektiğini düşünüyorum”

Yeni MacBook’larda 256 yerine 512 GB SSD var. Artan kapasiteyle birlikte depolama biriminin daha yüksek hız sunması bekleniyordu. Ancak Zone of Tech kanalının yaptığı teste göre M3’lü MacBook Pro’nun SSD’si beklendiği gibi hızlı değil. Zone of Tech, M3 işlemcili ve M3 Pro’lu yeni MacBook Pro’lara okuma yazma testi yaptı. Sonuçlara göre M3’lü modelin SSD’si, M3 Pro’nun oldukça gerisinde kaldı. İkisinde de çift NAND çip bulunuyor.

Samsung Galaxy S24 sızıntıları sahte çıktı