iPhone SE 4’de Apple A17 Yongası Kullanılacak

iphone se 44

Bu aralar iPhone SE 4 hakkında farklı kaynaklardan raporlar geliyor. Yeni bir rivayet daha önceki söylentileri doğruluyor.

Çin’in sosyal medyası Weibo’da ortaya çıkan bir dedikodu iPhone SE 4‘ün A17 işlemcisinden güç alacağını ileri sürdü. Daha önce gündeme gelen rivayetlerde de 4. nesil SE modelinde A17 yongasının kullanılacağından bahsedilmişti. A17 şu anda iPhone 15 Pro modellerinde bulunuyor. Yılbaşından kısa süre önce yayınlanan bir analiz raporunda da A17’nin iPhone SE 4’te yer alacağı belirtildi. Mesela iPhone SE 3’te bir önceki en güçlü yonga A15 kullanılmıştı. Apple büyük ihtimalle yeni SE’de de aynı stratejiyi devam ettirecektir.

Yeni iPhone SE hem tasarım hem de donanım açısından önemli değişiklikler içeriyor. Ghost kod adıyla bilinen cihaz, iPhone 14’ü temel alan yeni tasarıma sahip olacak. Hatta iPhone 14 kasasının daha değiştirilmiş hali de diyebiliriz. Cihazda iPhone 15 Pro’larda kullanılan Eylem tuşu da bulunacak. Sesli/Sessiz anahtarı yerine gelen bu tuş özelleştirilebiliyor. El feneri, odak, kamera veya farklı işlevler eylem düğmesine atanabiliyor.

iphone se 4

Telefonda 48 MP’lik tek arka kamera, Face ID, USB-C ve OLED ekran olacak. Cihazda iPhone 14 pilinin kullanılacağı söyleniyor. iPhone SE 3’le karşılaştırma yapacak olursak, iPhone 14’ün pili 3279 mAh, iPhone SE 3’ün ise 2018 mAh. Arada 1250 mAh üstünde fark var. Bu artış iPhone SE 4’e daha uzun pil ömrü sağlıyor. Apple maliyeti düşürmek için mevcut parçalardan yararlanıyor. iPhone SE 2’de de iPhone 8’in pili kullanılmıştı. Aynı durumun yeni iPhone SE’de geçerli olması şaşırtıcı değil.

Apple 8 GB RAM’i Savunmaya Devam Ediyor