“MacBook Pro’nun 8 GB belleği PC’lerin 16 GB belleğine eşit”

macbook pro

M3 işlemcili MacBook Pro’nun 8 GB RAM’e sahip olması eleştirilmişti. Fakat Apple’ın yetkili bir ismi yeni MacBook Pro’nun 16 GB RAM’li PC’ye eş değer performans gösterdiğini iddia ediyor.

Yeni MacBook Pro serisinin başlangıç modelinde 8 GB RAM veya diğer adıyla bellek var. Günlük kullanım için yeterli gibi görünse de, “Pro” olarak pazarlanan ve profesyonel işlerde kullanılan bir ürün için yetersiz olduğu vurgulanıyor. Belleği sonradan yükseltme imkanı da yok. Apple, 8 GB RAM yüzünden sert şekilde eleştirildi. Birçok tüketici ve sektör uzmanı MacBook Pro serisinde başlangıç olarak 16 GB RAM olması gerektiğini savunuyor. Apple’ın ürün ve pazarlama bölümünden Bob Borchers eleştirilere yanıt verdi.

Bob Borchers, Çinli içerik üreticisi Lin YilYi ile röportaj gerçekleştirdi. Borchers, 8 GB belleği verimli kullandıklarını ve birleşik bellek mimarisi olduğunu vurguladı. Borchers açıklamasının devamında şunları söyledi:

“M3’lü MacBook Pro’daki 8 GB RAM’in diğer PC’lerdeki 16 GB RAM’e eş değer olduğunu söyleyebilirim. Dediğim gibi biz belleği daha verimli kullanıyoruz. Tüketicilere ne yapmak istediklerini denemelerini tavsiye ederim. Bence inanılmaz performansla karşılaşacaklar. İnsanların teknik özelliklerin ötesine bakmalarını, ürettiğimiz sistemleri gerçekten kullanmış güvenilir kişileri dinlemelerini gerektiğini düşünüyorum”

macbook pro

Geçtiğimiz senelerde MacBook’ların başlangıç modelinde 256 GB depolama birimi kullanıldı. 256 GB’lık MacBook’lar yüksek kapasiteli modellere göre daha yavaş SSD hızına sahip. Bunun nedeni ise 256 GB’lık modelin tek NAND çipi kullanmasından ileri geliyor. 512 GB, 1 ve 2 TB’lık modeller ise birden fazla NAND çiple donatıldığı için depolama alanında daha yüksek hızlar sunuyor.

Yeni MacBook’larda ise 256 yerine 512 GB SSD var. Artan kapasiteyle birlikte depolama biriminin daha yüksek hız sunması bekleniyordu. Ancak Zone of Tech kanalının yaptığı teste göre M3’lü MacBook Pro’nun SSD’si beklendiği gibi hızlı değil. Zone of Tech, M3 işlemcili ve M3 Pro’lu yeni MacBook Pro’lara okuma yazma testi yaptı. Sonuçlara göre M3’lü modelin SSD’si, M3 Pro’nun oldukça gerisinde kaldı. İkisinde de çift NAND çip bulunuyor.

macbook pro

Vampire Bloodlines 2’den yeni video geldi