Meta, Quest için önerilen yaşı 13’ten 10’a düşürdü

Meta, Quest için önerilen yaşı 13'ten 10'a düşürdü

Meta, gençleri davet ederek Quest kulaklıklarının kitlesini genişletiyor. Şirket, ebeveyn kontrollü hesapları tanıtarak Quest 2 ve 3 hesaplarının yaşını bu yıl 13’ten 10’a düşürmeye karar verdiğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Hesap oluşturmak, uygulama indirmek ve mevcut yazılımlara erişimi engellemek için çocukların ebeveynlerinin onayına ihtiyacı olacak. Böylece yetişkinler zaman sınırları belirleyebilecek. Şirket, katı gizlilik kontrolleri uyguladığını söylüyor. Meta, ebeveynlerin çocuklarının yaşına gönüllü olması durumunda öneriler gibi “yaşa uygun” uygulama mağazası deneyimleri sağlayacak. Bununla birlikte, çocuklara reklam sunmayacak ve ebeveynler, deneyimi iyileştirmek için verilerin kullanılıp kullanılmayacağını seçme seçeneğine sahip olacak. Bu genç kullanıcıların Meta Horizon profilleri varsayılan olarak gizli olacak ve takipler ve aktif durum güncellemeleri için onay gerektirecek. Horizon Worlds, yine de kullanıcıların 13 yaşında veya daha büyük olmasını gerektirecek.

Meta, Quest için önerilen yaşı 13'ten 10'a düşürdü

Meta bunu eğitim için bir nimet olarak tasvir ediyor. Şirket, bunun çocuklara sanal bilim dersleri ve bir dizi eğitici oyun verebileceğini söylüyor. Mağazadaki eğitici kitapların çoğu 10 yaş ve üstü için derecelendirilmiş bu nedenle malzeme sıkıntısı olmayacaktır.

Sorunsuz bir lansman olup olmadığı başka bir konu. Meta’nın politikaları teorik olarak, 13 yaşın altındaki çocuklardan ebeveyn izni olmadan kişisel verilerin toplanmasını yasaklayan COPPA’ya (Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası) uygun. New York Times kaynakları, şirketin planlarını zaten düzenleyicilerle tartıştığını iddia ediyor. Ancak güvenlik konusunda endişeler var.

Hyundai sürdürülebilir mobilite için yatırımlarına devam ediyor