Amazon yapay zeka tarafından yazılan kitapları satmaya başladı

Amazon yapay zeka tarafından yazılan kitapları satmaya başladı

2023 yılında herkes yazar olabilir ve parmağınızı bile kıpırdatmanız gerekmez. Zira artık yapay zeka da kitap yazıyor. Amazon şimdiden satışlara başladı bile. İşte tüm detaylar.

Reuters’in bildirdiğine göre, yapay zeka metin üreteçleri kullanılarak oluşturulan kitaplar, Amazon’da satılmaya başladı. Rapora göre, e-perakendecinin Kindle mağazasında bu ay itibarıyla “ChatGPT”yi yazar olarak listeleyen 200’den fazla e-kitap vardı – bunlardan bazıları 1 ABD Doları kadar düşük bir fiyata satılıyor. Artık yapay zekanın hayatımızda yeri gittikçe artıyor, bu sebeple herkesin mesleğini dahi yapay zeka yapmaya başlayabilir. Bunun nasıl bir gelecek getireceği ise tartışmalara açık.

Amazon yapay zeka tarafından yazılan kitapları satmaya başladı

Kendini “yazar” olarak tanımlayan pek çok kişi, yine yapay zeka destekli uygulamalar kullanılarak oluşturulan sanat eserleriyle resmedilen çocuk kitapları oluşturmak için OpenAI’nin ChatGPT’si gibi araçları kullanıyor. Bu durumda yazarlar ve yapımcılar ise biraz endişeye düşmeye başladılar, zira gerçekten yapay zekanın daha iyi bir çıkarması durumunda herkesin ilgisi o yöne çevrilecektir. Authors Guild’in yönetici direktörü Mary Rasenberger Reuters’e verdiği demeçte, “Bu gerçekten endişelenmemiz gereken bir şey, bu kitaplar piyasayı dolduracak ve birçok yazar işsiz kalacak” dedi. “Bu kitapların nasıl yaratıldığı konusunda yazarlardan ve platformlardan şeffaflık olması gerekiyor, yoksa çok sayıda düşük kaliteli kitapla karşılaşacaksınız.” Yapay zekanın hayatımıza daha ne kadar dahil olacağı belirsiz ancak şimdilik Amazon üzerinde satışlar devam ediyor.

Apple tablet kullanıcıları, yazılım güncellemelerine çok fazla ilgi göstermiyor!