Apple tablet kullanıcıları, yazılım güncellemelerine çok fazla ilgi göstermiyor!

Apple, iPad mini problemi hakkında açıklama yaptı

Dünyanın en önemli tablet üreticilerinden biri olmasına rağmen, Apple’ın tablet modellerini kullananlar yazılım güncellemelerini pek fazla önemsemiyor gibi görünüyor.

Apple tablet kullanıcıları, yazılım güncellemelerine çok fazla ilgi göstermiyor! Yeni bir iOS sürümü veya mobil cihazlarımıza getireceği yeni özellikler hakkında bir haber duyduğumuzda hepimiz heyecanlanıyoruz. Ancak, AppleInsider’ın bildirdiği üzere, konu iPadOS güncellemelerine gelince insanlar o kadar heyecanlanmıyor gibi görünüyor. En azından iPad’ler için işletim sisteminin mevcut sürümü iPadOS 16, verilere göre yeterince fazla kişi tarafından yüklenmedi.

Apple yeni onarım programı

Apple, iOS 16 ve iPadOS 16 benimsenme oranlarını paylaştı ve bu, işletim sisteminin Eylül ayında piyasaya sürülmesinden bu yana şirketin bu sayıları paylaştığı ilk açıklama oldu. 14 Şubat’a kadar App Store’da işlem yapan cihazlar baz alınarak hazırlanan oranlara dayanarak, 2019’dan bu yana geçen süreçteki tüm iPhone’ların %81’i iOS 16’yı çalıştırıyor.

Apple iPadOS 16

Apple tablet kullanıcıları, yazılım güncellemelerine çok fazla ilgi göstermiyor!

Son dört yılda piyasaya sürülen iPhone’ların %15’i hala iOS 15 kullanıyor ve %4’ü de daha önceki iOS sürümlerini yüklemiş durumda. Öte yandan herhangi bir süre sınırı koymadığımızda tüm iPhone’ların %72’si iOS 16’yı çalıştırdığını, %20’sinde iOS 15’in bulunduğunu ve %8’inde ise daha önceki iOS sürümlerinin mevcut olduğunu görüyoruz.

Bu istatistikler, iPad bölümüne bakıldığında daha düşük bir şekilde karşımıza çıkıyor. Son dört yılda piyasaya sürülen iPad’lerin %53’ü iPadOS 16’yı çalıştırıyor. Aslında bu toplam sayının yine de yarısı, anlamına geliyor ancak iPhone bölümündeki sayıya kıyasla çok daha düşük bir sayıya tekabül ediyor. 2019’dan bu yana piyasaya çıkan iPad’lerin %39’u iPadOS 15 kullanıyor, %8’i ise daha önceki sürümleri çalıştırıyor.

Apple bir sonraki iPad Pro'yu bu sonbaharda yayınlayabilir

Tüm iPad’lerin %50’si iPadOS 16’yı çalıştırırken, %37’si ise hala iPadOS 15’te. Tüm iPad’lere baktığımızda ise %13’ünün daha da önceki bir sürümü kullandığı anlaşılıyor ki bu da iPad kullanıcılarının güncellemeleri iPhone kullanıcıları kadar umursamadığını gösteriyor. Apple tablet kullanıcıları, yazılım güncellemelerine çok fazla ilgi göstermiyor!

Galaxy S23 serisi ön sipariş rakamlarıyla göz doldurdu