ChatGPT üniversitelerde ders olarak okutulmaya başlandı

Amazon yapay zeka tarafından yazılan kitapları satmaya başladı

ChatGPT kullanımı üniversitelerde ders olarak okutulmaya başlandı. ABD’de öğrenciler bu programları etkili şekilde kullanma yöntemlerini öğreniyor.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin kullanıma sunulmasıyla başlayan yapay zeka çılgınlığı, yakın zamanda durulacak gibi durmuyor. Aksine bu teknolojiler yakın gelecekte hayatımızın her alanına sirayet edecek gibi görünüyor. Hatta bu şimdiden başlamış durumda. Grafik tasarımcılardan metin yazarlarına kadar pek çok farklı alanda çalışan insanlar bu araçları gündelik olarak kullanmaya başlarken, bir yandan bu teknolojilere işini kaybetme riskiyle de karşı karşıya.

Ancak her yeni teknolojik atılımda olduğu gibi bu yapay zeka atılımında da kaybolan işler olacağı gibi ortaya çıkan yeni işler de olacak. Hatta bunun ilk örneklerini de şimdiden görmeye başladık. Bazı şirketler şimdiden ChatGPT ve Midjourney gibi yapay zeka programlarını kullanmayı bilen kişiler için iş ilanı açmaya başlamış durumda. Bu da, bu programlarda uzmanlaşmış kişiler için yeni bir iş ilanının açılmakta olduğunu anlamına geliyor. Akademi dünyası da bu değişimin farkında olsa gerek ki söz konusu bu yapay zeka programlarının efektif kullanımı şimdiden üniversitelerde ders olarak okutulmaya başlandı.

chatgpt

Arizona Eyalet Üniversitesi’nin Toplumda İnovasyonun Geleceği fakültesinde görevli bir profesör olan Andrew Maynard, öğrencilerine ChatGPT’yi efektif şekilde kullanma şekillerine odaklanan bir ders vermeye başladı. Prompt Engineering olarak adlandırılan bu derste öğrencilere ChatGPT ve benzeri yapay zeka programlarından en iyi sonuçları almak için doğru komutların nasıl verileceği öğretiliyor.

Samsung Galaxy S24+ performans testinde görüldü