iPhone 15 serisi hakkında sürpriz iddia!

iPhone 15 Ultra 2

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın yeni amiral gemisi serisi olması beklenen iPhone 15, selefine göre daha gelişmiş bir RAM bellek teknolojisine sahip olabilir.

iPhone 15 serisi hakkında sürpriz iddia! iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max‘in bu yıl 6GB’den 8GB’a çıkacak RAM özellikleri alacağı söylentisi var. Bununla birlikte, DRAM çözümlerinin geleceği hakkında konuşan en son tahmin raporunda belirtildiği gibi, Apple’ın bu yılki modelleri için daha hızlı bellek kaynağı sağlama olasılığı da bulunuyor.

iPhone 15 Ultra 2

TrendForce’tan bir tahmin raporu, sunucu DRAM’ının 2023’te mobil DRAM arzını geçmesinin beklendiğini vurguluyor. Araştırma firması, raporun tamamında, Apple’ın yükseltilmiş RAM kullanma planlarından bahsediyor, ancak önümüzdeki iPhone 15 serisinde kullanılacak teknolojinin kesin özelliklerini belirtmiyor.

iphone 15

iPhone 15 serisi hakkında sürpriz iddia!

TrendForce’ın kullandığı ifadelere baktığımızda, Apple’ın iPhone 15 serisinde RAM’i 8GB’a çıkaracağını varsaymalıyız, ancak bu değişikliğin sadece ‘Pro’ modelleri için mi olacağı henüz bilinmiyor. Hatırlatmak gerekirse, Apple, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te ilk kez LPDDR5 RAM teknolojisine geçti, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus ise LPDDR4X’te kaldı. Ancak, dört modelin hepsi de 6GB RAM’e sahip.

iOS 15

Tahmin raporunda kullanılan ifade, Apple’ın LPDDR5 RAM’den LPDDR5X RAM’e geçebileceğini ve bu da sadece iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için geçerli olabileceğini öne sürüyor. Ancak Apple, en son standartları benimsemek için zaman almayı tercih ediyor, bu nedenle, hatta en son 2023 MacBook Pro ailesi bile LPDDR5X RAM özelliğine sahip değil. Aslında, daha önceki bir söylenti, Apple’ın daha gelişmiş bellek standardına ancak iPhone 16 serisini 2024’te tanıtacağı zaman geçeceğini iddia etti, bu yüzden mevcut durum şimdilik bekleyip görmek için daha uygun görünüyor.

Planlar daha fazla gizlenemedi! Üçüncü model ortaya çıktı