Microsoft Activision Blizzard adına anlaşmalar yapmaya başladı

Activision Blizzard stüdyolarında işçi grevi sürüyor

Bir süredir Activision-Blizzard’ı satın alabilmek için girişimlerde bulunan Microsoft’un Call of Duty serisine ilişkin yaptığı hamle, oyun dünyasında oldukça ses getirdi.

Microsoft Activision Blizzard adına anlaşmalar yapmaya başladı. Microsoft başkanı Brad Smith, şirketin Nintendo oyuncularına Activision Blizzard’un satın alımının tamamlanmasında sonra Call of Duty gibi oyunları getireceğini açıkladı. Microsoft ile Nintendo arasında imzalanan anlaşma, Microsoft’un Federal Ticaret Komisyonu’na verdiği sözü yerine getirdiği anlamına geliyor. Şirket, Activision Blizzard’u satın alması durumunda Call of Duty gibi oyunları Nintendo gibi diğer platform şirketlerine de sunacağına söz vermişti.

Call of Duty: Warzone mobile geliyor

Smith tweetinde, “Bu, Xbox oyunlarını ve Call of Duty gibi Activision başlıklarını daha fazla platformda daha fazla oyuncuya getirme taahhüdümüzün bir parçası” dedi.

Microsoft, Call of Duty'i PlayStation'da tutma sözü verdi

Microsoft Activision Blizzard adına anlaşmalar yapmaya başladı

Bağlayıcı anlaşma, Nintendo oyuncularının Xbox kullanıcıları ile aynı oyunları aynı günlerde oynayabileceği anlamına geliyor. Böylece, Xbox ve PlayStation oyuncuları Call of Duty gibi oyunlara erişebilirken, Nintendo oyuncuları da Call of Duty gibi oyunları deneyimleyebilecek.

Microsoft, Call of Duty'i PlayStation'da tutma sözü verdi

Microsoft, Call of Duty‘nin diğer oyun platformlarına uzun vadeli eşit erişim sağlamayı taahhüt etti. Hatırlanacağı üzere FTC, Microsoft’a olası rekabeti engelleyen iddialar nedeniyle dava açmıştı. Öte yandan Microsoft henüz Sony ile benzer bir anlaşma yapamadı. Tabi Amerikalı teknoloji devinin bu sorunu kökünden çözebilmesi için Sony ile anlaşma yapabilmesi işini bir hayli kolaylaştıracaktır. Ancak Sony’nin onay vermemesi, Microsoft’un planlarını tamamen suya düşürmeyecek. Bu nedenle şirket belki de öncelikle FTC’nin vereceği kararı beklemeyi tercih edebilir.

Apple tablet kullanıcıları, yazılım güncellemelerine çok fazla ilgi göstermiyor!