ChatGPT gitar solosu yazdı

chatgpt

ChatGPT kitap, şiir, hikaye yazabiliyor. Hatta Amazon Kindle ChatGPT’nin yazdığı kitaplarla doldu. Fakat yapay zeka aracı müzisyenlik konusunda da iddialı.

Midjourney, ChatGPT veya benzer yapay zeka araçları yeteneklerini sergilemeye devam ediyor. Ava Toton isimli 13 yaşındaki gitarist, ChatGPT’ye gitar solosu yazdırdı. Sonuç geçrekten muhteşem. Yapay zeka gitaristlerin yerini almayacak, ancak bir müzisyen tarafından nasıl kullanılması gerektiği bilinirse muhteşem işlerin yapılabileceğini gösteriyor.

Ava Toton, ChatGPT’nin yazdığı soloyu gerçek anlamda soloya dönüştürmek için eklemeler yaptı. Toton paylaştığı mesajda, “Eğlenceli bir şeyler yapmaya karar verdim. Böylece ChatGPT’nin müzik konusunda neler yapabileceğini test etmek istedim. Uygulanabilir cevap vermesi uzun sürdü. Sonunda istediğimi elde ettim ve gerekli notaları bana verdi. Düzenlemeler yaptım, notaların nasıl olacağını yorumladım. Ritim gitar, davul, bas gitarı kendim ekledim.” açıklamasını yaptı.

I asked ChatGPT to write a guitar solo
by u/avatoton in ChatGPT

Aslında Ava Toton, yapay zekanın bir temel sunduğunu, bunun üzerine kendi yaratıcılığını kattığını belirtiyor. Bu durum popüler chatbot’un kendi orijinal verisini sunmadığını, zaten var olan verileri yeniden düzenleyip sunduğunu da bir kere daha kanıtlıyor.

chatgpt

AGI seviyesinde yapay zeka 10 yıl içinde gerçek olacak!

Yapay zeka ve AGI kelimeleri bu aralar sıklıkla kullanılıyor. İlk olarak AGI’nin ne olduğundan size bahsedelim. AGI, Artificial General Intelligence anlamına geliyor. Türkçe olarak Yapay Genel Zeka diyebiliriz. AGI düzeyi, insan seviyesinde veya yakın yapay zeka oluyor. Google DeepMind CEO’su Demis Hassabis’e göre insan seviyesinde yapay zeka 2033’ten önce ortaya çıkacak. Hassabis yaptığı açıklamada, “Son birkaç sene içinde olan gelişmeler inanılmaz. Bu ilerlemenin yavaşlaması için herhangi bir neden görmüyorum. Hatta hızlanabileceğini bile düşünüyorum. Bence AGI seviyesinde yapay zeka birkaç yıl veya 10 yıl içinde gelebilir. Bunun olacağına inanıyorum” dedi. DeepMind CEO’su AGI teknolojilerinin geliştirilmesinde kontrollü testler yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Nisan ayı başında GPT-5’in AGI seviyesine ulaşabileceği ileri sürülmüştü. Yazılım mühendisi ve geliştirici Siqi Chen yazdığı tweet’te, OpenAI içindeki bazı çalışanların GPT-5’in AGI seviyesine ulaşabileceğine inandığını ileri sürdü. Chen, daha sonra başka bir tweet atarak, GPT-5 ve AGI’le ilgili iddiasının OpenAI içindeki herhangi bir şeyi temsil etmediğini söyledi. Sonuç olarak dedikoduların fitilini de ateşlemiş oldu.

iPhone 15 çıkış tarihi biraz gecikebilir! İşte nedeni!