Yapay zekanın dönemi başladı!

Yapay zekanın dönemi başladı!

Yapay zeka geliştikçe daha fazla alanda hayatımıza dahil olmaya devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Esanevi spor yayıncısı Al Michaels’ın hoş üslubuyla okunan kişiselleştirilmiş günlük olay özetlerini özlediyseniz, sonunda “ Günlük Olimpiyat Özetiniz” geldi çattı. 2024 Yaz Olimpiyatları için en sevdiğiniz sporları ve önemli anları seçmeniz yeterli ve yapay zeka tarafından oluşturulan Michaels, tercihlerinize göre önceki günün etkinliklerinin 10 dakikalık özelleştirilmiş özetini okuyacak. Böylece artık insanlara bile gerek kalmayan bir geleceğe doğru emin adımlar atılmış olacak.  Michaels, NBC’nin onayını istediğinde bir şekilde isteksiz olduğunu, ancak sonunda yapay zeka destekli vizyona meraklı olduğunu söyledi: “Bu konuda bana yaklaşıldığında şüpheciydim ama açıkçası merak ediyordum,” dedi Hall of Fame yayıncısı. Akıllarından geçenleri detaylandıran bir gösteri gördüm ve ‘Ben de varım’ dedim.

Yapay zekanın dönemi başladı!

AI tarafından oluşturulan konuşmayı Michaels’ın gerçek sesinden ayırmakta zorlanacaksınız. Ritimler ve tonlamalar açıkça ona benziyor. NBCUniversal, Michaels’ın NBC’deki geçmiş maçları hakkında yapay zekayı eğittiğini söylüyor. 79 yaşındaki oyuncu şu anda Amazon’un Perşembe Gecesi Futbolu için maç bazında çağrı yapıyor ve 2006’dan beri çalıştığı NBC Sports’ta emekli bir rol üstleniyor.

Peacock’un özetleri, bu yazki oyunların 5.000 saatlik canlı yayınından elde edilecek ve günde 40’a kadar eşzamanlı Olimpiyat etkinliğini kapsayacak ve “neredeyse 7 milyon kişiselleştirilmiş versiyon” potansiyeline sahip olacak, ki bu da sadece bir insanla mümkün olmayan ancak yapay zeka ile mümkün olan bir şey.

Samsung’un bir sonraki Unpacked etkinliği 10 Temmuz’da yapılacak