Amazon Kindle mağazası ChatGPT tarafından yazılmış kitaplarla dolacak

123 45

Amazon Kindle mağazası birçok yazar için özellikle de kendi yayınlarını yapan yazarlar için önemli bir platform oldu. Fakat sanal kitap mağazası yakın zamanda ChatGPT tarafından istila edilme riskiyle karşı karşıya.

Reuters’ın haberine göre Amazon Kindle mağazasında ChatGPT’nin yazar veya ortak yazar olduğu yaklaşık 200 kadar e-kitap var. Bunlar tespit edilenler. Diğer yandan Amazon, yayıncıların ya da yazarların kitaplarında yapay zeka kullanıp kullanmadıklarını açıklamasını zorunlu tutmuyor. Belki ChatGPT’ye yazdırılan kitap sayısı daha fazla olabilir. A

Giderek popüler hale gelen ChatGPT, yazarlık deneyimi olmayan ancak bir şeyler yazmak isteyen insanlar için yararlı olabilir. Reuters’ın aktardıklarına göre daha önce hiçbir kitap, makale veya kısa hikaye yazmamış olan New York’lu bir kişi, ChatGPT’le saatler içinde 30 sayfalık resimli bir çocuk kitabı yazdıp, Amazon’da satışa sunmuş. Diğer yandan bu durum beraberinde olumsuz sonuçları da getirecektir. Amazon’un gerçek yazarlar ve yapay zeka tarafından yazılmış kitapları nasıl ayıracağı konusunda ne gibi adımlar atacağı merak konusu. Belki de ChatGPT tarafından yazılan kitaplar, başka bir yapay zeka tarafından kontrol edilip, işaretlenebilir. ChatGPT, Google’ın Bard’ı gibi yapay zekalar tarafından oluşturulan eserlerde telif hakkı sorunu da var. Telif hakkı ayrıca tartışılması gereken bir konu.

amazon

Amazon Kindle mağazasında yapay zeka tarafından yazılmış kitapların sayısı, görünüşte oldukça az. Ancak daha önce bahsettiğimiz gibi kitapların yazımında yapay zekadan yardım alınıp alınmadığına dair açıklama yapmak zorunlu değil. Bu yüzden de sayının fazla olması yüksek ihtimal. Bununla birlikte Reddit ve YouTube’ta ChatGPT aracılığıyla birkaç saat içinde kitap yazmak ve satışa sunmanın yollarını anlatan birçok içerik var. Bu içerikleri de göz önüne alırsak, yapay zeka tarafından yazılan kitapların sayısı yakın zamanda daha da artabilir.

Amazon’un Kindle Direct’teki amacı özellikle de yeni yazarların önündeki engelleri kaldırmak ve yeni kitapların yazılıp, yayınlanmasını hızlandırmak oldu.

ChatGPT yüzünden Google ve Microsoft’un maliyetleri 10 kat artacak