Yapay zeka ile oluşturulan haberler ne gibi riskler taşıyor?

Yapay zeka ile oluşturulan haberler ne gibi riskler taşıyor?

Yapay zeka ile oluşturulan haberler ne kadar güvenilir? İşte tüm detaylar.

Yapay zeka destekli sohbet robotları ile artık her şey öğrenilebiliyor, hatta haberleri bile onlara sorabilirsiniz. Ancak hala geliştirilmekte olan yapay zeka ne kadar güvenilir durumda? ChatGPT’nin milyonlarca dolar ödediği haber yayınlarındaki makalelere doğru bağlantılar sağlayıp sağlamadığını görmek için bir deney yürüten Nieman Lab bu soruya biraz ışık tutabilir. AI endüstrisinin “halüsinasyon” olarak adlandırdığı bir fenomen aslında artificial intelligence çok da güvenilir olamayabileceğini ortaya koyuyor.

Yapay zeka ile oluşturulan haberler ne gibi riskler taşıyor?

Bir OpenAI sözcüsü, Nieman Lab’e, haberleri derleme ve doğru haberi sunma konusunda ChatGPT’nin mevcut olmayan bir deneyim” sunduğunu söyledi. Yani artificial intelligence hala doğru haberi sunabilecek yeteneğe sahip değil. Bu yeni deneyimin ne zaman kullanıma sunulacağını veya ne kadar güvenilir olacağını ise bilmiyoruz. Haber sektörü için de bir tehdit oluşturan gelişmekte olan AI çoğu işte artık insana gerek kalmayacağı bir gelecek çiziyor denebilir.

Burada çıkarılacak ayrıca bir ders var: Eğer ChatGPT sahte URL’ler oluşturuyorsa, aynı zamanda gerçekleri de uyduruyor demektir. Üretken yapay zeka bu şekilde çalışır; özünde, teknolojiyi otomatik olarak tarar ve yardımcı olur ancak bir kısmını tahmine dayalı olarak da kurabilir. Bu nedenle yapay zekaya tam olarak güvenmek zor denebilir. Ancak hala gelişmekte olduğunun da altını çizelim.

Galaxy Z Flip6’nın Öncülünden Daha Pahalı Olacağı Doğrulandı