Amazon, ChatGPT’yi ofislerde ve diğer iş yerlerinde kullanmak istiyor

Amazon, 'ciddi' depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

Amazon’un ChatGPT ve benzeri yapay zeka araçlarıyla yakından ilgilendiği bilinen bir gerçek. Şirketin perde arkasında yapay zeka hakkında çalışmalar yaptığı söyleniyordu. Bu çalışmalardan birine ait belge sızdı.

Insider’ın haberine göre Amazon‘daki yöneticiler, çalışanlardan hizmetler ve iş akışını iyileştirmek için yapay zekayı (ChatGPT ve benzerleri) nasıl kullanacaklarına dair fikirler bulmalarını istemiş ve özel bir çalışma yapılmış. Bu çalışmaya ait belgede yapay zekanın kod yazmak ve pazarlama materyallerini otomatik olarak oluşturmak için kullanılabileceği belirtiliyor. Ayrıca yapay zekanın, stratejik hedefleri bulmak için Amazon ve rakiplerinin finansal raporlarını tarayabileceği belgede yazan diğer bir detay.

Çok ilgi çekici bir ayrıntı daha var, Amazon, ChatGPT’yi arama çubuğunda kullanmayı planlamış. Böylece yapay zekanın, markalar ya da ürünler arasındaki artıları ve eksileri anlatması, kullanıcı yorumlarını özetlemesi amaçlanmış. Bloomberg birkaç hafta önce paylaştığı bir haberde şirketin arama çubuğunda büyük bir revizyon yapmak üzere iş ilanları yayınladığını belirtmişti. ChatGPT’li arama çubuğu ve iş ilanları birbiriyle örtüşüyor. Sızıntı belgeye göre çalışanlar PRFAQ adı verilen karar verme sürecinin bir parçası olarak ChatGPT’nin kullanılabileceğini belirtiyor.

amazon

Bir Amazon sözcüsü yapay zeka çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, “Şirketimiz makine öğrenimi ve yapay zekayı neredeyse birçok yerde yıllardır kullanıyor. AWS makine öğrenimi, bulut servisimiz gibi teknolojilerimiz var. İş ortaklarımızla projeler geliştiriyoruz. Yakın gelecekte müşterilerimize ve kullanıcılarımıza daha fazlasını sunmak için benzersiz yeteneklerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Şirketin klasik cevaplarından biri.

Amazon’un avukatları daha önce çalışanları ChatGPT’yi iş yerinde dikkatli kullanmaları konusunda uyarmıştı. Fakat şirketin ChatGPT’yi de içeren ve hatta bazı kısımlarda direkt olarak OpenAI’ın yapay zekasını ele alan çalışma yapması dikkat çekici. Tabii ki çalışmada yapay zeka konusunda birçok uyarı yer alıyor. Alışveriş devinin neler yapacağını ise ancak zamanla öğrenebileceğiz.

Netflix hisseleri eski günlerini aratmıyor


Yorumlar kapatıldı.