ChatGPT, Skyrim’i robotik korku filmine dönüştürdü

123 2

ChatGPT fırtınası sürmeye devam ediyor. GPT-4 versiyonunda eklentilerin devreye girmeye başlamasıyla işler daha da değişti. Yapay zeka araçları geliştikçe diğer alanları da etkiliyor. Bunlardan birisi de video oyunları. Art from the Machine isimli Youtuber, ChatGPT’yi mod olarak Skyrim’e ekledi. Gelecekteki oyunlarda sohbet botlarının neler yapabileceğini ortaya koydu.

Şu anda birçok stüdyo ChatGPT gibi sohbet botlarının oyunlara uyarlanması için uğraşıyor. Ubisoft, Square Enix gibi önde gelen isimlerin bu konuya odaklandığına dair haberler gündeme geldi. Her şey test ortamında gerçekleşiyor. Art from the Machine isimli Youtuber, neler olabileceğini gerçek dünyaya taşımaya karar verdi. Böylece ChatGPT’yi mod olarak Skyrim’e ekledi.

Art from the Machine tarafından paylaşılan videoda ChatGPT modunda xVASynth (Metinden sese) ve Whisper (Sesten metine) aracılığıyla NPC’lerle yapılan konuşmalar yer alıyor. Bu modda Skyrim’ın senaryosu ve diyalogları sayesinde, seslerin ağız senkronizasyonu sağlanmış. Daha da önemlisi ise yapay zekanın oyundaki olayları bilmesi sağlanmış.

Yapılan yorumlar ikiye bölünmüş durumda oyuncuların bir kısmı modun Skyrim’i robotik korku filmine çevirdiğini ve hissiyat içermediğinden bahsetmiş. Diğer oyuncular ise mod olmasına rağmen yapay zekanın başarılı iş çıkardığını belirtmiş. NPC’lerin sorulara verdiği yanıt süresini maskelemek için videonun hızlandırılması da göz çarpıyor.

chatgpt

Diğer yandan ChatGPT’nin yeni sürümüyle ilgili çarpıcı söylentiler var. Geliştirici Siqi Chen, yazdığı tweet’te şirket içindeki bazı kişilerin GPT-5’in AGI seviyesine ulaşabileceğine inandığını ileri sürdü. AGI, Artificial General Intelligence anlamına geliyor. Türkçe olarak Yapay Genel Zeka diyebiliriz. AGI insan benzeri anlayışa sahip yapay zekanın gelişiminde önemli bir kilometre taşı olarak gösteriliyor. Chen, daha sonra başka bir tweet atarak, GPT-5 ve AGI’le ilgili iddiasının OpenAI içindeki herhangi bir şeyi temsil etmediğini söyledi. Sonuç olarak dedikoduların fitilini de ateşlemiş oldu. Raporlananlara göre OpenAI, GPT-5‘in eğitimini 2023 sonuna kadar bitirmek istiyor.

İddia: Apple standart iPhone 15’teki bir özelliği iptal etti