Spotify abone sayısını arttırmaya devam ediyor

Spotify, video podcast yayıncılığı başlatıyor

Abone sayısını hızla arttırmaya devam eden Spotify, son çeyrekte de abone sayısını yukarı çekmeyi başardı. Şirketin gelirleri de artıyor.

Bugün artık müzik dünyasının değişilmez bir parçası haline gelen Spotify, kullanıcı sayısını hızla artmaya devam ediyor. Üstelik platformu sadece ücretsiz olarak kullananların değil aylık abonelik ücreti karşılığı platforma abone olanların sayısı da hızla artıyor. İsveç merkezli şirket, dün son mali çeyreğin raporlarını açıklarken, güncel abone ve kullanıcı sayısını da paylaştı. Şirket tarafından paylaşılan bu bilgiler, abone sayısının artmaya devam ettiğini gösterdi.

Bugün itibarıyla Spotify’ın dünya genelinde aylık 574 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Bunların arasında paralı olarak platforma abone olanların sayısı ise 226 milyon. Bu da Spotfiy’ın abone sayısının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16 arttığı anlamına geliyor ki bu da etkileyici bir artış.

daniel ek spotify

Şirket son dönemde büyümek için yaptığı kayda değer harcamalar yüzünden birkaç çeyrektir kârını düşürmüş olsa da son çeyrekte artan gelirle birlikte bu durum dengelenmeye başlamış durumda. Hem abone sayısında hem de aktif kullanıcı sayısında yaşanan artış şirketin gelirlerine de yansıdı. Şirket son çeyrekte 32 milyon euro kâr etti. Şirketin bir önceki çeyrekte 247 milyon euro zarar açıkladığını göz önüne aldığımızda, bunun son derece etkileyici bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Görünen o ki şirketin son çeyreklerde zarar açıklamayı göze alarak yaptığı yatırımlar karşılık vermeye başlamış durumda.

Apple yapay zekaya bir servet harcayacak