Alan Wake 2’den Xbox Series S sahiplerine kötü haber

alan wake 2

Yıllardır beklenen Alan Wake 2’nin çıkmasına fazla zaman kalmadı. Remedy Entertainment oyunla ilgili yeni detaylar açıkladı. Fakat Xbox Series S sahiplerinin canını sıkacak bir durum var.

Remedy Entertainment’ın İletişim Direktörü Thomas Puha birkaç gün önce yaptığı açıklamada Alan Wake 2’nin PS5 ve Xbox Series X’te performans moduna sahip olacağını söyledi. Puha, oyunun başından beri 30 FPS olarak tasarlandığını ancak performans modunu yapıma dahil etmeyi başardıklarını belirtti. Bu durum Alan Wake 2‘nin PS5 ve Xbox Series X’te 60 FPS’de oynanabileceğini doğruluyor.

Remedy’nin Xbox Series S için de performans modu planı olduğu düşünülüyordu, ne yazık ki böyle bir şey olmayacak. Geliştiriciler Game Informer’a Series S için bir planları olmadığını açıkladı. Özetle Alan Wake 2, Xbox Series S’te 30 FPS’de çalışacak. Remedy daha önce de Series S’le ilgili problem yaşamıştı. Stüdyo, 2021’de Control’ün PS5 ve Xbox Series X/S portunu piyasaya sürdüğünde Series S’in optimizasyon zorluklarından bahsetmişti.

alan wake 2

Yeni oyunun konusuna gelecek olursak, kitapları çok satan korku yazarı Alan Wake’in gizemli şekilde kaybolmasının üstünden 13 yıl geçmiştir. Washington’daki Bright Falls kasabasında cinayetler işlenmeye başlar. FBI ajanı Saga Anderson cinayetleri araştırmak üzere kasabaya gönderilir. Fakat Anderson kendisini Wake’in yazdığı doğaüstü korku hikayesinin içinde bulur. Yeni oyunda başkarakter Saga Anderson olacak.

Remedy grafikler konusunda oldukça iddialı. Geliştiriciler, yeni oyunun 2023’ün görsel olarak en etkileyici oyunu olacağını belirtiyor. Northlight grafik motoruyla geliştirilen Alan Wake 2, 27 Ekim’de PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarında satışa sunulacak. Yapım 20 saatin üzerinde oynanış sunacak.

Apple Watch Ultra’ların ekranında sorun var