Diablo 4’ün yeni güncellemesi çıktı

diablo 2

Blizzard, Diablo 4 için yeni yama yayınladı. 1.22 sürümündeki yamayla birlikte neler değişiyor? Oyuna yeni bir şey ekleniyor mu? İşte cevaplar…

Diablo 4‘ü Ultimate Edition sürümüne yükselten oyuncular hızlandırılmış savaş biletini kullanamıyordu. 1.22 yamasında bu sorun çözülüyor. Ayrıca güncelleme genel kararlılık düzeltmeleri ve performansta iyileştirmeler içeriyor. Bunlar dışında başka bir şey yok.

Diablo 4’teki önemli değişikliklerin bir sonraki güncellemede yapılması bekleniyor. Söz konusu gelecek güncelleme iki önemli yenilik içerecek. Bunlardan birincisi eğitim mankenleri olacak. Bu mankenler Kyovashad bir mahzende yer alacak. Karakterler böylece güçlerini test edebilecek. Oyuncular eğitim mankenlerinde boss’lar dahil olmak üzere düşman türünü, zorluk derecesini (Elit vb…) seçebilecek. İkinci büyük yenilik ise Paragon puanlarının sıfırlanması olacak. Normalde yetenekler belirli altın karşılığında tamamen sıfırlanabiliyor. Fakat Paragon için böyle bir seçenek yok. Yeni güncelleme Paragon sıfırlamasını D4’e ekleyecek.

diablo 4

D4 Kan Sezonu genel olarak beğenilse de, oyuncular karakterlerinin kaçınırken, hareket ederken veya atla bir yere giderken neredeyse görünmeyen çok küçük engellere takılı kalmasından şikayetçi. Sosyal medya ve topluluk platformlarında yazılanlara bakarsak, küçük taşlar, çıkıntılar veya benzer cisimler gereksiz engeller oluşturuyor. Zindanlarda da bu durumun yaşandığına dikkat çeken oyuncular, bazen karakterlerinin bu engellere takılıp hareket edemediğini ve boşuna öldüğünü söylüyorlar. Şikayet edilen durum D4 ilk çıktığında da dile getirilmişti.

Kan Sezonu içeriğinde D4‘e beş oyun sonu boss’u eklendi. Bu boss’lar Unique ve Uber Unique eşyalar düşürme potansiyellerine sahip. Şöhret ödüllerinde ve eşyaların zulalandığı sandıkta güncellemeler var. Paragon ve yetenek puanları, iksir yükseltmeleri artık edebi veya önceki sezon karakteriyle elde edildiğinde yeni sezona taşınıyor. Elementlere karşı dayanıklılık, kritik vuruş hasarı, kritik vuruş ihtimali, savunmasız, aşırı güç hasarı gibi noktalarda da değişiklikler yapıldı.

Starfield’ı 10 milyondan fazla kişi oynadı