Aladdin açılışı zirvede gerçekleştirdi

aladdin

Disney’in önemli bir bütçe ayırdığı Aladdin filmi, vizyondaki ilk haftasında Avengers Endgame ve John Wick 3 gibi isimleri geride bırakarak zirveye yerleşti.

Sinema dünyasının kalbinin attığı Amerika’da geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler belli oldu. Vizyona yeni giren yapımlardan biri olan Aladdin, açılışı zirvede gerçekleştirdi. Disney’in klasik çizgi filminin beyaz perde uyarlaması açılış haftasında 86.1 milyon dolarlık hasılata imza attı.

Geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler

Aladdin’in zirvede yer aldığı haftada John Wick 3 Parabellum ise 2. sırada yer aldı. Serinin 3. filmi 24.35 milyon dolarlık hasılata erişti. Dünya genelinde toplamda 175.3 milyon dolarlık hasılat yapan John Wick 3, şimdiden devam filmi için vizeyi de cebine koydu.

Marvel sinematik evrenindeki bir devri sona erdiren Avengers Endgame ise geçtiğimiz hafta sonu 16.84 milyon dolarlık hasılat elde etti. Endgame hala Avatar’ı geçmeyi başarabilmiş değil.

Vizyona girdiği ilk günden bu yana beklentilerin gerisinde bir performans sergileyen Pokemon Detective Pikachu ise haftayı 13.3 milyon dolarlık hasılatla kapadı. İlk live-action Pokemon filmi olma özelliğini de taşıyan yapım toplamda 352.9 milyon dolarlık hasılata ulaştı.

En çok izlenen filmler listemizin son sırasında ise vizyona yeni giren filmlerden bir diğeri olan Brightburn bulunuyor. Superman’in kötü versiyonu şeklinde yorumlanan Brightburn, açılış haftasında 7.53 milyon dolarlık hasılat elde etti.

Game of Thrones alternatifi diziler için tıklayın