Huawei telefonları Android’in sitesinden kaldırıldı!

Huawei telefon fiyatları

Google ile Huawei arasındaki gerginlik sonrası Huawei telefonları Android’in internet sitesinden kaldırıldı. Bakalım bu gerginlik ne kadar daha sürecek?

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki ticaret savaşı bir anda ulusal güvenlik seviyesine ulaşmış ve apar topar Huawei’ye yaptırımlar uygulanmaya başlanmıştı. Huawei, bugüne kadar aldığı yaptırımlar sonucu; Android işletim sistemini kullanamayacak, Wi-Fi kullanamayacak, microSD portu kullanamayacak ve yonga seti üretemeyecek hale gelmişti.

Huawei telefonları Android’in sitesinden kaldırıldı!

Bugün ise Google, Android’in internet sitesi üzerinde yer alan Huawei’nin tüm telefonlarını kaldırdı. Daha önce Huawei P20 Pro modelini Android Q Beta testine dahil eden Google, şimdi ise Huawei P30 Pro ve katlanabilir telefon Huawei Mate X modellerini sistesinden çekti.

Amiral gemisi modelleri arasında yer alan tüm Huawei modellerini kaldıran Google, görünüşe göre Huawei’nin kalıntısı bile kalmasın istiyor. Önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan G20 zirvesinde ABD ve Çin başkanı bir araya gelecek. Bu zirvede bu olayların tatlıya bağlanması bekleniyor.

Huawei telefonları

Huawei telefonları Wi-Fi kullanamayacak mı?

Bu olayın tatlıya bağlanması için Çin’in çok büyük fedakarlık yapması gerekiyor. Aksi durumda Huawei’nin Çin dışında telefon satışa sunması yalan olacak.


Yorumlar kapatıldı.