Akaryakıt satışları hızla azalıyor

benzin

Ülkemizin son zamanlardaki en büyük gündem maddelerinden biri olan akaryakıt, bu defa fiyatı ile değil satış miktarı ile kendinden bahsettirdi.

Akaryakıt satışları hızla azalıyor. Akaryakıt fiyatlarının sürekli değişmesi sürücüleri bir hayli olumsuz etkiliyor. İki gün üst üste depolarını kaç paraya fulleyeceklerini bilemeyen sürücüler artık hesaplarını günlük yapar hale gelirken, fiyatların genelde yukarı yönlü hareket etmesi ise, canların daha fazla sıkılmasına neden oluyor.

Motorin ve benzine yeni zamlar yolda

Nitekim sadece bu hafta bile 3 defa zam söylentisi çıkmış, bu söylentilerden ilk ikisi iptal açıklamalarıyla sonlanırken, üçüncü zam söylentisi motorinde 77 kuruş olarak gerçekleşmişti. Bununla birlikte bugün ortaya çıkan benzin ve motorin satış miktarları istatistiği ise, bir önceki yılın aynı ayına göre satışlarda gerileme olduğunu gösterdi.

benzin 1

Akaryakıt satışları hızla azalıyor

Buna göre 2022 yılının Temmuz ayında toplam 429.309 metreküp benzin satışı gerçekleşirken, 2021 yılının Temmuz ayında bu rakam 456.056 metreküptü. Yani iki yılın Temmuz aylarını bir arada kıyasladığımız zaman, 2022 yılında 2021 yılına göre %5,86’lık bir düşüş olduğunu görüyoruz.

Benzin fiyatlarına bir zam daha

Benzer bir durum motorin satışlarında da bizi karşılıyor. Buna göre 2022 yılının Temmuz ayında 2.772.260 metreküp motorin satışı gerçekleştirilirken, 2021 yılının aynı ayında ise 2.935.176 metreküplük motorin satışı yapılmıştı. Yani motorin satışlarında da tıpkı benzin de olduğu gibi bir gerileme yaşanmış. Üstelik bu gerileme oranının %5,55 seviyesiyle benzin gerileme oranına bir hayli yakınlık arz etmesi de, işin ilginç tarafı olarak kabul edilebilir.

Elon Musk sosyal medya üzerinden yaptığı şakalarla tepki topluyor