Akaryakıt fiyatlarına indirim: Pompaya da yansıyacak!

benzin 1

EPGİS akaryakıt fiyatlarına indirim geldiğini açıkladı. Ortaya çıkan detaylara göre indirimin bir kısmı pompa fiyatlarına da yansıyacak.

Akaryakıt fiyatlarına indirim: Pompaya da yansıyacak! Doların 18 liraya kadar ulaştığı dönemde neredeyse her gün akaryakıt fiyatlarına zam haberiyle uyanıyorduk. Ancak kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama işleri bir anda tersine döndürdü. Erdoğan, dövize endeksli TL mevduat sisteminin hayata geçeceğini duyurdu. İşte bu duyuru ile birlikte dolar yalnızca bir günde 6 liradan fazla düştü.

Akaryakıt fiyatlarına indirim: Pompaya da yansıyacak!

Bu düşüş sonrasındaki ilk indirim akaryakıt fiyatlarında gelmişti. Daha doğrusu daha önce duyurusu yapılmış olan zammın geri alındığına şahit olduk.

benzin

Sonrasında ise yapılan indirim kadar ÖTV vergisi alınacağını dolayısıyla da indirimin pompa fiyatlarına yansımayacağını duymuştuk. Şimdi ise yeni bir indirim haberi gündeme geldi. Buna göre benzinde 41 kuruş, motorinde 45 kuruş ve LPG’de 1,72 liralık indirim olacak. Peki ama bu indirimlerin ne kadarı pompa fiyatlarına yansıyacak?

Benzin için konuşmak gerekirse yapılan indirim ne yazık ki pompa fiyatına yansımayacak. 41 kuruşluk indirimin tamamı kadar ÖTV artışının olacağını söylemiş olalım. Motorinde ise indirimin 40 kuruşu kadar ÖTV artışı yapılacak. Böylece 5 kuruşun indirim olarak pompa fiyatlarına yansıyacağını ifade edebiliriz. LPG’de ise 1,72 liralık gibi ciddi bir indirim mevcut. Bu indirimin ise 72 kuruşu pompa fiyatlarında kendini göstermiş olacak.

HDR10+ GAMING desteği ile premium HDR oyun keyfi sunuyor