Adidas metaverse evren için kolları sıvadı

Adidas metaverse evren için kolları sıvadı

Nike, metaverselerle uğraşan tek spor giyim markası değil. Adidas, “gözden kaçan yerlerde” bulunan insanların “en orijinal fikirlerini” paylaşabilecekleri bir metaverse hamlesi yaptı. İşte detaylar.

Adidas metaverse evrene hamle atıyor. Şirket, hamlesinin neleri içereceği konusunda pek açık ifadeler kullanmıyor, ancak NFT’ler önemli bir rol oynayabilir. Adidas, Ethereum blok zincirindeki Bored Ape NFT’lerin bir koleksiyonu olan Bored Ape Yacht Club’a kendi girişi olan “asi iyimser” maymun Indigo Herz ile katıldı. Marka, NFT’lerin metaverse kullanıcılarına yaptıklarından bir parça sahip olma şansı vereceğini belirterek, bunun “gelecekte olacak iyi şeylerin bir işareti” olduğunu söyledi. Şirket, kullanıcıları “daha fazlasını keşfetmek” için Onaylı uygulamasını almaya teşvik ediyor.

Adidas metaverse evren için kolları sıvadı

Böyle bir hareket şaşırtıcı değil. Adidas’a aynı anda iki teknoloji trendini yakalama ve tabii ki ardından gelensüreçte kendini pazarlama fırsatı veriliyor. Bununla birlikte, etiketin moda ve sanat tutkusunu dijital alana genişletmesine de yardımcı olabilir. En azından Adidas ve Nike metaverseleri nispeten başarılı olursa, diğer markaların da aynı şeyi yaptığını görebilirsiniz. Metaverse kavramı gün geçtikçe hayatımıza daha çok entegre olacak. Büyük markalar şimdiden bu evrede yatırımlarını yaptı. Güney Kore dijital evrede ilk şehrini kurdu bile. Avatar belediye çalışanlarına sahip olacak şehir tamamen dijital bir deneyim sunuyor. Dokunma hissinin de geldiği evren “gerçekten” ayırt edilemez olacak.

Bitrota 1 milyar TL vurgun yapıp kaçtı: Saadet zincirleri büyüyor