Google, çalışanlarının ofise dönüşünü bir kez daha erteledi!

Google, çalışanlarının ofise dönüşünü bir kez daha erteledi!

ABD’deki Google çalışanlarının artık 10 Ocak’ta ofis içi çalışmaya dönmeleri gerekmeyecek. CNBC’ye göre, şirket güvenlik başkan yardımcısı Chris Rackow, çalışanlara bir e-postada Google’ın durumu yeniden değerlendirdiğini bildirdi. İşte detaylar.

Google yeni yıla kadar ofis ortamına dönmenin güvenli bir hamle olacağını düşünüyordu. Teknoloji devi, başlangıçta 18 Ekim‘de başlayan ve gelecek yıl Ocak ayına itilen hibrit bir çalışma haftası uygulamayı planlamıştı. Ocak’ta ofiste çalışmaya başlayacak olan çalışanlar için yeni bir bildiri daha geldi.

Google, çalışanlarının ofise dönüşünü bir kez daha erteledi!

Rackow, e-postasında şirketin gerekçesini açıklamadı ve yeni keşfedilen Omicron COVID-19 varyantından da bahsetmedi. Omicron hakkında çok fazla belirsizlik var. Uzmanlar hala önceki varyantlardan daha bulaşıcı olup olmadığını ve mevcut aşılara daha dirençli olup olmadığını araştırıyorlar. Bununla birlikte, bildirildiğine göre, Google belli başlı ofislerde çalışmaya izin verebilir. Ancak genel bir ofise dönme kararı yok. Şirket, risk düzeylerini değerlendirmelerine yardımcı olmak için Yerel Olay Müdahale Ekipleri oluşturacak.

10 Ocak hedef tarihini iptal etmesine rağmen, Google hala çalışanları “koşulların izin verdiği yerlerde, iş arkadaşlarıyla şahsen yeniden bağlantı kurmaya ve daha düzenli olmaya katkı sağlamak için” ofiste çalışmaya teşvik ediyor. Google, ABD’deki ofislerinin yüzde 90’ını şimdiden yeniden açtı ve ülkedeki çalışanlarının yüzde 40’ı geri geldi. Uluslararası konumlarına gelince, şirket ayrıca işçilerin Avrupa’da yüz yüze çalışma düzenine dönüşünü geciktirdi.

Bitrota 1 milyar TL vurgun yapıp kaçtı: Saadet zincirleri büyüyor