Google Arama, doktor bulmanıza yardımcı olacak!

Google Arama, doktor bulmanıza yardımcı olacak!

Google, sağlık sisteminde gezinmeyi kolaylaştırmak için Arama’ya yeni araçlar ekliyor. Artık Arama sekmesinde doktor bulmak mümkün olacak. Bunun için mobilde Medicare’i kabul eden sağlayıcıları bulmanızı sağlayan yeni bir filtre sunulacak. İşte detaylar.

Sağlık sektörü en önemli şeylerden biri haline geldi. Koronavirüs hayatımıza girince herkes sağlığa ve teknolojik ürünlerde sağlıkla ilgili detaylara dikkat kesilir oldu. Google da bu durumun farkında olacak ki Arama sekmesine doktor bulmanızı kolaylaştıracak bir özellik ekliyor. Ayrıca Google bu hizmete dil desteği de ekledi. Bugünkü lansmanla birlikte İspanyolca ve ASL dahil 12 dil desteği tanıtıldı. Son olarak, şirket artık sağlık hizmeti sağlayıcılarının Google İşletme Profillerini güncellemelerine izin veriyor. Bunu, çalışma saatleri ve hizmetleriyle ilgili önemli bilgilerin doğru olduğundan emin olmalarına yardımcı olacak kayıtlarını talep ederek yapabilirler.

Google Arama, doktor bulmanıza yardımcı olacak!

Bunların hepsi küçük eklemeler gibi görünebilir, ancak sağlık hizmetlerini daha fazla insan için daha erişilebilir hale getirmeye yardımcı olması gerekenler bunlardan ibaret. Artık her şeyin tabi ki bu yeni hizmet sayesinde kolayca yapılacak. Dil engeli gibi bir problem de ortadan kaldıran hizmet kullanıcılara ciddi anlamda kolaylık sağlayacak diyebiliriz. Söz konusun özellik şu anda sadece ABD’de kullanıma sunuldu. Tüm testlerin problemsiz geçmesiyle birlikte şirket özelliği global anlamda daha geniş bir sürümle kullanıcılarına sunacaktır. Bu kapsamda özellik ülkemize de gelecektir.

Bitrota 1 milyar TL vurgun yapıp kaçtı: Saadet zincirleri büyüyor